Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Boeing: Ζημίες $1,4 δισ. στο τρίμηνο και πτώση τζίρου 15% – Νέος CEO ο Κέλι Όρτμπεργκ

boeing

Υψηλές ζημίες και πτώση τζίρου, σε επίπεδα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις ήδη απαισιόδοξες εκτιμήσεις της αγοράς, παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο η Boeing, ανακοινώνοντας παράλληλα όμως και τον νέο CEO της.

Ειδικότερα, ο αμερικανικός γίγαντας της αεροναυπηγικής ολοκλήρωσε το τρίμηνο με προσαρμοσμένες απώλειες ύψους 2,9 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,97 δολ.

Παρομοίως, τα έσοδα της Boeing διαμορφώθηκαν σε 16,87 δισ. σημαντικά χαμηλότερα από τα 17,23 δισ. που περίμενε η αγορά.

Συνολικά, η εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με καθαρές ζημίες 1,44 δισ. δολαρίων σε σχέση με τις ζημίες 149 δολαρίων στην ίδια περίοδο πέρυσι. Ο τζίρος της δε στα 16,87 δισ. ήταν μειωμένος κατά 15% από ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, η μετοχή της Boeing κινείται ανοδικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street με κέρδη έως και 3%, με αισιοδοξία που πιθανώς πηγάζει από το διορισμό νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στο πρόσωπο του βετεράνου του κλάδου Κέλι Όρτμπεργκ.

Ο 64χρονος Όρτμπεργκ, που έχει ηγηθεί του μεγάλου προμηθευτή αεροδιαστημικής Rockwell Collins (αργότερα Collins Aerospace και πλέον μονάδα του βιομηχανικού κολοσσού RTX) καλείται να βγάλει από την κρίση την Boeing μετά τα παρατεταμένα προβλήματα ασφάλειας αλλά και κατασκευαστικής ικανότητας παίρνοντας τα ηνία από τον Ντέιβ Καλχούν, ο οποίος είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα τέλη Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Σε δημόσια διαβούλευση η ταξινόμηση των ΚΑΔ με βάση την υπαγωγή ή απαλλαγή τους από τον ΦΠΑ

Πρωινός πονοκέφαλος: Πώς σχετίζεται με την αφυδάτωση

Ανάληψη Ηλείας: Φωτιά σε δασική έκταση – Καίει κοντά σε σπίτια