• Business

    Boeing: Γιατί καθυστερεί την κατασκευή των Air Force One;

    Dave Calhoun, πρόεδρος και CEO Boeing

    Dave Calhoun, πρόεδρος και CEO Boeing


    Aντιμέτωπη με «προκλήσεις» βρίσκεται η Boeing, σύμφωνα με τον επικεφαλής άμυνας της επιχείρησης, Τεντ Κόλμπερτ, όσον άφορα στην πορεία για την κατασκευή δύο αμερικανικών προεδρικών αεροσκαφών, των λεγόμενων Air Force One.

    Σημειώνεται ότι το 2018, η Boeing έλαβε συμβόλαιο ύψους 3,9 δισ. δολαρίων για να παραδώσει το 2024, ωστόσο, τώρα θα καθυστερήσουν τουλάχιστον έως το 2027.

    Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος της Boeing Defense, Space & Security, η αεροναυπηγική εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες προκλήσεις στην κατασκευή των αεροσκαφών.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Reuters, ο αεροναυπηγικός κολοσσός βλέπει σημαντική βελτίωση στην παραγωγική διαδικασία του 737 MAX, βάσει δηλώσεων της προέδρου της εταιρείας, Stephanie Pope.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Boeing ξεκίνησε τη διεξαγωγή δοκιμαστικών πτήσεων του νέου της αεροπλάνου 777-9, ένα βασικό βήμα για την απόκτηση πιστοποίησης για το αεροσκάφος.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη των δοκιμαστικών πτήσεων με ανάρτησή της στο X το Σάββατο, προσθέτοντας ότι εργαζόταν υπό την επίβλεψη των ρυθμιστικών αρχών για να λάβει το αεροπλάνο πιστοποίηση και να παραδοθεί στους πελάτες.

    Οι δοκιμές πραγματοποιούνται στο Boeing Field στο Σιάτλ.

    Το 777-9 είναι η μεγαλύτερη έκδοση του μοντέλου 777X.

    Διαβάστε επίσης: 

    Boeing: Ξεκίνησε δοκιμαστικές πτήσεις για το νέο της αεροσκάφος 777-9

    Airbus: Κοντά σε συμφωνία για την πώληση 30 A330neo στη Flynas

    Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων στη Μαλαισία: Εντοπίστηκε το «Ceres I» που τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν



    ΣΧΟΛΙΑ