• Business

    BNP Paribas: Outperform η Hermes, δύσκολες μέρες για τους άλλους οίκους πολυτελείας

    • Bloomberg
    Ο Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes

    Ο Axel Dumas, Γάλλος δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και επικεφαλής της Hermes


    Σε μία περίοδο αστάθειας, με τους οίκους πολυτελείας να είναι επιρρεπείς στα sell off και στην βουτιά των πωλήσεων, η Hermes έχει αποδείξει μια αξιοσημείωτη αντοχή.

    «Είναι ένας τρόπος για τους επενδυτές να θωρακιστούν από μία μικρής διάρκειας ύφεση στον τομέα των ειδών πολυτελείας», ανέφεραν οι αναλυτές της BNP Paribas Exane, οι οποίοι για πρώτη φορά αναβάθμισαν την εταιρεία σε outperformed.

    Ανθεκτική η Hermes

    Κόντρα σε ένα σκληρό βιομηχανικό σκηνικό, «η Hermes θα πρέπει να συνεχίσει να παρέχει σημαντικά υψηλότερη από το μέσο όρο ανάπτυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χάρη στην αμυντικότητα και την ορατότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου», έγραψαν οι αναλυτές, μεταξύ των οποίων οι Antoine Belge και Melania Grippo, σε σημείωμά τους.

    Οι μετοχές πολυτελών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των LVMH, Kering, η εταιρεία πίσω από τη Gucci και Burberry, έχουν χάσει τη λάμψη τους αλλά και μέρος της κεφαλαιοποίησής τους φέτος λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την εξασθένηση της ζήτησης, η οποία  συνδέεται ως ένα βαθμό με την οικονομική επιβράδυνση της Κίνας.

    Αντίθετα, η Hermes έχει παραμείνει σταθερή, καθώς η μονάδα δερμάτινων ειδών της επωφελείται από τις μεγάλες λίστες αναμονής και τις αυξήσεις των τιμών, σύμφωνα με την Exane.

    Η αναθεώρηση της εταιρείας από την Exane, έφερε άλμα 1,5% στη μετοχή της Hermes.

    Βραχυπρόθεσμη ύφεση στους οίκους πολυτελείας

    Η Exane αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τους στόχους τιμών για τις περισσότερες μετοχές των άλλων οίκων πολυτελείας υπό την κάλυψή της, σημειώνοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει «βραχυπρόθεσμο πόνο».

    Η Swatch Group AG υποβαθμίστηκε σε underperform από neutral, στέλνοντας τις μετοχές της ελβετικής ωρολογοποιίας σε πτώση έως και 0,9% την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Michael Jordan: Ο θρύλος του μπάσκετ πούλησε την έπαυλη του στο Σικάγο έναντι 14,9 εκατ. δολ.

    UniCredit: Θα ζητήσει την έγκριση της ΕΚΤ για να αποκτήσει ποσοστό έως και 30% της Commerzbank

    Ο Michael Kors, η τσάντα της Taylor Swift και το μπλόκο στο deal των 8,5 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ