Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

BNP Paribas: Εξαγοράζει τo private banking της HSBC στη Γερμανία

Lutz Diederichs

Lutz Diederichs, CEO BNP Paribas Germany (Πηγή: Linkedin)

Να εξαγοράσει τις δραστηριότητες private banking της HSBC στη Γερμανία συμφώνησε η BNP Paribas, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο ανέφερε αρχικά το ενδιαφέρον της εταιρείας τον Ιούλιο.

Μάλιστα, η BNP Paribas Germany, με επικεφαλής τον Lutz Diederichs, έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι θέλει να αναπτυχθεί στο γερμανικό private banking.

Η προσθήκη της μονάδας θα αυξήσει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία στην τοπική επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας της BNP Paribas σε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ (44,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, η BNP Paribas δεν αποκάλυψε το κόστος της εξαγοράς.

Σημειώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός οικογενειακών επιχειρήσεων οδηγεί τη ζήτηση για υπηρεσίες πλούτου στη Γερμανία, με τους εγχώριους δανειστές, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Bank AG και Commerzbank AG, να επιδιώκουν ανάπτυξη και στην ιδιωτική τραπεζική.

Η συμφωνία έρχεται επίσης μόλις λίγους μήνες αφότου η ABN Amro Bank NV εξαγόρασε τη γερμανική τράπεζα Hauck & Aufhäuser Lampe Privatbank για 672 εκατομμύρια ευρώ.

Ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός σημειώνει ότι τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία του τμήματος private banking, τα οποία αγγίζουν τα 446 δισ. ευρώ, τον καθιστούν τον μεγαλύτερο  στην ευρωζώνη, η οποία δεν περιλαμβάνει την Ελβετία.

Διαβάστε επίσης: 

Η IWG επεκτείνει την παρουσία της στην Αθήνα με το νέο κέντρο HQ στην Κυψέλη

Intralot: Η Intracom αγόρασε 14,2 εκατ. μετοχές

Η Janssen Ελλάδας εγκαινιάζει τη νέα εταιρική της ταυτότητα