• Business

    BMW: Το εργοστάσιο στο Στάιρ άλλαξε πηγή ενέργειας – Εγκαίνια από τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

    • NewsRoom
    Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

    Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ θέτει συμβολικά σε λειτουργία την παροχή της νέας πηγής ενέργειας στο εργοστάσιο της BMW στο Στάιρ (Πηγή: Δελτίο Τύπου)


    Το εργοστάσιο της BMW στο Στάιρ πραγματοποίησε πλήρη μετάβαση στην τηλεθέρμανση. Το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων στην Αυστρία δεν χρησιμοποιεί πλέον φυσικό αέριο, αλλά πλέον βασίζεται στη θερμότητα που προέρχεται από μια κοντινή μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιομάζα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το εργοστάσιο χρησιμοποιεί περίπου 250 GWh ενέργειας ετησίως, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 59.000 σπίτια. Τα τελευταία χρόνια, η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σταθερά.

    Έτσι από το 2006 μειώθηκε σχεδόν στο μισό η ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ενός κινητήρα.

    Σε μια συμβολική κίνηση, το μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος παραγωγής της BMW Milan Nedeljković και ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έθεσαν σε λειτουργία την παροχή της νέας πηγής ενέργειας.

    Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες του BMW Group να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.

    Ο Milan Nedeljković δήλωσε: «Βελτιστοποιούμε το ανθρακικό αποτύπωμα όλων των εγκαταστάσεων παραγωγής μας παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και τις δυνατότητες της περιοχής να παράγει ενέργεια από πηγές χωρίς ορυκτά καύσιμα. Σήμερα, θέτουμε ένα νέο ορόσημο εδώ στο Στάιρ».

    Διαβάστε επίσης: 

    BMW: Βουτιά 7% στις μετοχές της λόγω ανάκλησης 1,5 εκατ. οχημάτων

    Συνεργασία BMW – Toyota!

    Ανθρωποειδή ρομπότ στην παραγωγή αυτοκινήτων



    ΣΧΟΛΙΑ