Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
AUTO

Ανθρωποειδή ρομπότ στην παραγωγή αυτοκινήτων

Πραγματοποιήθηκε δοκιμή κατά τη διάρκεια πιλοτικού προγράμματος αρκετών εβδομάδων στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg.

Το πιο πρόσφατο ανθρωποειδές ρομπότ Figure 02 της εταιρείας Figure από την Καλιφόρνια, τοποθέτησε με επιτυχία μεταλλικά τμήματα σε συγκεκριμένα εξαρτήματα, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογούνταν για τη δημιουργία του πλαισίου των οχημάτων. Το ρομπότ πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιδέξιο για να ολοκληρώσει αυτό το στάδιο της παραγωγής. Παράλληλα, η χρήση ενός ρομπότ μπορεί να απαλλάξει τους εργαζόμενους από το να εκτελούν εργονομικά άβολες και κουραστικές εργασίες. Μαζί με την Figure, το BMW Group δοκιμάζει και αξιολογεί επί του παρόντος τον τρόπο με τον οποίο τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στην παραγωγή αυτοκινήτων. Αυτό το βίντεο δείχνει τη δοκιμαστική λειτουργία στο τμήμα αμαξωμάτων στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg.


Με το BMW iFACTORY να αποτελεί το όραμα για την παραγωγή του μέλλοντος, το BMW Group βρίσκεται πάντα σε μια διαρκή αναζήτηση νέων τεχνολογιών. Η αποδοτικότητα, η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα είναι κομβικής σημασίας για την υλοποίηση αυτού του οράματος. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας, το BMW Group απέκτησε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να είναι δυνατή η ενσωμάτωση των λεγόμενων ρομπότ πολλαπλών χρήσεων σε ένα υπάρχον σύστημα παραγωγής. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο τα ανθρωποειδή ρομπότ επικοινωνούν με το σύστημα σε πραγματικές συνθήκες. Μετά την πρώτη χρήση στην παραγωγή αυτοκινήτων, οι ειδικοί του BMW Group και της Figure συνεργάζονται για να προετοιμάσουν το Figure για μελλοντικές εφαρμογές στην παραγωγή και συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα ρομπότ, με βάση τα ευρήματα.


Το Figure 02 ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη ρομποτική.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε το Figure 02, το ανθρωποειδές ρομπότ μας δεύτερης γενιάς, το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμαστική φάση στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg. Το Figure 02 ενσωματώνει σημαντικές τεχνικές εξελίξεις, οι οποίες επιτρέπουν στο ρομπότ να εκτελεί εντελώς αυτόνομα ένα ευρύ φάσμα σύνθετων εργασιών», σχολιάζει ο Brett Adcock, Ιδρυτής και CEO της Figure.


Σύμφωνα με την εταιρεία από την Καλιφόρνια, το Figure 02 είναι το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Ο συνδυασμός της κινητικότητας με δύο πόδια και της προηγμένης επιδεξιότητας σημαίνει ότι το Figure 02 είναι ιδανικό για χρήση σε χώρους με σωματικά απαιτητικές, επισφαλείς ή επαναλαμβανόμενες διαδικασίες, βελτιώνοντας έτσι την εργονομία και την ασφάλεια των συνεργατών. Το Figure 02 διαθέτει τριπλάσια ισχύ επεξεργασίας από τον προκάτοχό του, βελτιωμένη φωνητική επικοινωνία, καλύτερες κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες, μπαταρία υψηλής απόδοσης και χέρια τέταρτης γενιάς σε ανθρώπινη κλίμακα με 16 βαθμούς ελευθερίας ανά χέρι και αντοχή ισοδύναμη με την ανθρώπινη.


Το ρομπότ είναι σε θέση να εκτελεί εντελώς αυτόνομα – χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, όπως και ο άνθρωπος – εργασίες οι οποίες απαιτούν ποικίλους και δυναμικούς χειρισμούς, σύνθετες λαβές και συντονισμό και των δύο χεριών σε συνδυασμό. Είναι σε θέση να τοποθετεί διάφορα πολύπλοκα εξαρτήματα με ακρίβεια χιλιοστού και μπορεί να περπατά δυναμικά αξιοποιώντας τις σχεδιαστικές δυνατότητες του. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν ρομπότ Figure AI στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή ρομπότ της Figure στη μονάδα. Το BMW Group θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Figure όσον αφορά τις δυνατότητες καταγραφής δεδομένων και εκπαίδευσης για τα ρομπότ Figure 02.

Διαβάστε επίσης:

Betshop: Προσωρινή διαταγή υπέρ της εταιρείας για τη δέσμευση του λογαριασμού πελατών της

ΑΑΔΕ: Επεκτείνεται η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 στις δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων

ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης συναντήθηκε με Βαρδινογιάννη για την αγορά της Παιανίας