• Business

    Bloomberg για Metlen: Στόχος της η εισαγωγή στο LSE το α’ τρίμηνο του 2025

    • Bloomberg
    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen


    Να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός του α’ τριμήνου της επόμενης χρονιάς σχεδιάζει η Metlen Energy & Metals, επιταχύνοντας το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

    Η εισηγμένη σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφερε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

    Παρόλο που η Metlen αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα, η κίνησή της θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιωθεί η θέση του Λονδίνου στο χρηματοοικονομικό στερέωμα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ισχυροί όμιλοι μετακινήθηκαν στη Νέα Υόρκη, σχολιάζει το Bloomberg.

    Yπενθυμίζεται ότι η Metlen τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της «ολοένα πιο διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της».

    Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995.

    Σημειώνεται ότι η Citigroup και η Morgan Stanley είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της στρατηγικής αναθεώρησης της Metlen.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης για μη σιδηρούχα μέταλλα.

    Οι μέτοχοι τον Ιούνιο ενέκριναν την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από «Mytilineos» για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της ενόψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό.

    Με μια θέση στον FTSE 100 του Λονδίνου, στόχος της εταιρείας είναι να ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία της και να βγει κι άλλο μπροστά, αυξάνοντας την ορατότητά της στους επενδυτές από όλο τον κόσμο. Βάζει τις βάσεις για το μέλλον ανεβάζοντας κι άλλο τον πήχη.

    Και ταυτόχρονα, διατηρεί την παρουσία της στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, κάτι που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

    Τα χαρακτηριστικά της εταιρείας, που έχει παρουσία σε 5 ηπείρους με 280 projects διατηρώντας σταθερά ανοδικά τα μεγέθη της, την κατατάσσουν ήδη μεταξύ των εταιρειών του FTS 100.

    Με την επίσημη ένταξή της στο Χρηματιστήριο το Λονδίνου όμως, θα εξασφαλίσει νέα σημαντικά πλεονεκτήματα, και πολλαπλάσιες δυνατότητες να υλοποιήσει τα νέα σχέδια ανάπτυξής της.

    Ανήκοντας στην ομάδα των ισχυρότερων εταιρειών στον κόσμο, ενισχύει το κύρος της και αποκτά πρόσβαση σε μια μεγάλη δεξαμενή κεφαλαίων. Και γίνεται ο καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού επιχειρείν αποδεικνύοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μια νέα εποχή.

    Η εταιρεία εξάλλου όπως ανακοίνωσε επιδιώκει να ενδυναμώσει περαιτέρω το ήδη ευρύ διεθνές βεληνεκές της καθώς και την ήδη δυνατή εγχώρια θέση της και «δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην Ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στo πλαίσιo ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης».

    Διαβάστε επίσης: 

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ο Έλληνας μεγιστάνας της μεταλλουργίας που ετοιμάζεται να εισάγει την «αυτοκρατορία» των £4,7 δισ. στο Λονδίνο – Αφιέρωμα των Sunday Times

    Metlen: Στην Επιτροπή Αμοιβών η Πολυξένη Καζόλη

    Τι φοβούνται Μυτιληναίος, Νεμπής και Δαυίδ στο δεύτερο εξάμηνο του 2024



    ΣΧΟΛΙΑ