Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μπλε Κέδρος: Στις 7/9 η αποκοπή μερίσματος 0,0824 ευρώ ανά μετοχή – Τα μέλη της νέας διοίκησης

Πωλ Ευμορφίδης,

Πωλ Ευμορφίδης

Τη διανομή μερίσματος 0,0824 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση της Μπλε Κέδρος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για τη χρήση του 2021 ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχα, ως ημερομηνία καθορισμού των δικαιούχων είναι η 8η Σεπτεμβρίου. Η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Από την Τετάρτη 07.09.2022, που ορίστηκε ως Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στο μέρισμα, οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα πληρωμής μερίσματος.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία», την Πέμπτη 08.09.2022 («Record date»).

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται την Δευτέρα 12.09.2022, μέσω της πληρώτριας τράπεζας «Optima Bank Α.Ε.» (πληρώτρια τράπεζα), βάσει των στοιχείων που θα παράσχει στην ως άνω πληρώτρια τράπεζα η ΕΛ.Κ.Α.Τ. ή/και το Χρηματιστήριο, κατά τα οριζόμενα στην χρηματιστηριακή νομοθεσία και τους
κανονισμούς του Χρηματιστηρίου και ειδικότερα:

Α. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.

Β. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου της «OPTIMA BANK A.E.», για πέντε (5) έτη από την ημερομηνία καταβολής.

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 2778/19

Ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων θεμάτων, οι μέτοχοι προχώρησαν στην εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα έχει 5ετή θητεία.

Τα νέα μέλη της διοίκησης είναι τα εξής:

Μιχαήλ Ευμορφίδης του Δημητρίου
Δαυίδ Αράρ του Ιακώβ
Θεοχάρης Μικρός-Λαζανάς του Βασιλείου
Χρήστος Μπομπόλιας του Νικολάου
Στυλιανός Αλεξίου του Παναγιώτη
Ευαγγελία Παλιάρη του Παναγιώτη
Δημήτριος Τρύφων του Θεοδώρου
Ως ανεξάρτητα μέλη ορίστηκαν οι. Δαυίδ Αράρ, Ευαγγελία Παλιάρη και Δημήτριο Τρύφων, ενώ οι μέτοχοι εξέλεξαν ακόμη δύο αναπληρωματικά μέλη, τον Παύλο Κανελλόπουλο του Άγγελου και τον Μόσχο Διαμαντόπουλο του Άγγελου.

Τέλος, η γενική συνέλευση ενέκρινε και την πρόταση απόκτησης ίδιων μετοχών από την εταιρεία. Το πρόγραμμα θα έχει 24μηνη διάρκεια και θα φθάσει έως το 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Η ανώτατη τιμή αγοράς καθορίστηκε στα 5 ευρώ και η κατώτατη στο 1 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Μπλε Κέδρος: Οι πλειστηριασμοί, το μέρισμα & οι παραθεριστικές κατοικίες