Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Blackstone: Ο βραχίονας ακινήτων συρρίκνωσε τα κέρδη τριμήνου – Η πρόβλεψη του Jon Gray

Jonathan Gray, Πρόεδρος Blackstone

Jonathan Gray, Πρόεδρος Blackstone (Πηγή: Bloomberg)

Ο βραχίονας των ακινήτων της Blackstone, επιβάρυνε τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου του επενδυτικού κολοσσού, καθώς τα υψηλά επιτόκια περιόρισαν τη ζήτηση για ακίνητα και οι επενδυτές τοποθέτησαν λιγότερα χρήματα στην επιχείρηση.

Τα κέρδη από τις πιστώσεις και τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να αντισταθμίσουν την επιβράδυνση των κερδών, τα οποία μειώθηκαν κατά 3% στα 1,11 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Blackstone με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Τα διανεμόμενα κέρδη αυξήθηκαν 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια ή 96 σεντς ανά μετοχή. ήτοι 2 σεντς λιγότερο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ εξαγορών τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Μαΐου.

«Τα σύννεφα στο real estate αρχίζουν να φεύγουν», ανέφερε ο πρόεδρος Jon Gray, τονίζοντας ότι η μείωση του κόστους δανεισμού και η άνθηση της αγοράς για εμπορικούς τίτλους με στεγαστικά δάνεια, τροφοδοτούν τις συμφωνίες.

Ο μετριασμός του πληθωρισμού θα δώσει επίσης στην Federal Reserve το «πράσινο φως» για μείωση των επιτοκίων, είπε σε συνέντευξή του ο Gray.

Επεσήμανε ακόμη ότι η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, είναι απίθανο να εμποδίσει τη σύναψη συμφωνιών.

Ένας κολοσσός 1,08 τρισ. δολαρίων

Αυτή τη στιγμή, η Blackstone, θεωρείται μια υπερ-εταιρεία 1,08 τρισ. δολαρίων.

Ο βραχίονας ιδιωτικών κεφαλαίων της εταιρείας έλαβε νέες εισροές από το πρώτο της ταμείο για πλούσιους ιδιώτες κατά το β’ τρίμηνο, ενώ αύξησε τα κέρδη που σχετίζονται με τις αμοιβές κατά 1%.

Ταυτόχρονα, τα διανεμόμενα κέρδη αυξήθηκαν κατά 16%.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο, τα κέρδη από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 29%, ενώ τα διανεμόμενα κέρδη αυξήθηκαν κατά 51%.

Κατά το β’ τρίμηνο, η Blackstone, τοποθέτησε 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορες νέες επενδύσεις, μια αύξηση κατά 73% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Έχει  επίσης δεσμευτεί να διαθέσει επιπλέον 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμφωνίες.

Διαβάστε επίσης: 

Blackstone: Εξαγοράζει ιαπωνική εταιρεία e-comics έναντι $1,7 δισ.

«Καταιγίδα» προσφορών από Blackstone και Concord – Ποια εταιρεία βιάζονται να εξαγοράσουν

LVMH: Νέος γύρος αναδιαρθρώσεων στον όμιλο με αλλαγή CEO στην Tag Heuer