Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Blackstone: Εξαγοράζει ιαπωνική εταιρεία e-comics έναντι $1,7 δισ.

Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

Στην ιδιοκτησία της Blackstone έναντι 275,8 δισεκατομμυρίων γιεν (1,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων), περνά η Infocom, μια από τις θυγατρικές του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων Teijin, γνωστή κυρίως για την πώληση ψηφιακών κόμικς, μια δραστηριότητα με μεγάλη απήχηση στην ασιατική χώρα.

Ο διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων προσφέρει 6.000 γεν/μετοχή για την Infocom, δήλωσαν πηγές στο Bloomberg.

Η Blackstone, θα εξαγοράσει το 55% του μεριδίου της Teijin και θα προχωρήσει σε προσφορά για το 45% που κατέχουν οι άλλοι μέτοχοι.

Η Infocom πραγματοποίησε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου σήμερα Τρίτη και κατέληξε σε απόφαση σχετικά με την προσφορά εξαγοράς που υπέβαλε η Blackstone, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η καλύτερη προσφορά

Ήδη από τον περασμένο μήνα, το Bloomberg είχε αναφέρει ότι η Blackstone επελέγη ως αγοραστής, καθώς έδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά σε σχέση με άλλες υποψήφιες εταιρείες.

Η Sony Music Entertainment, το ιαπωνικό fund Integral και η KKR & Co. είχαν επίσης ενδιαφερθεί για ενδεχόμενη εξαγορά της Infocom.

Σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες της Teijin Limited επικεντρώνονται στα σύνθετα υλικά, την υγειονομική περίθαλψη και την πληροφορική.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ από τον Μάρτιο του 2014, ο Όμιλος Teijin περιλαμβάνει 151 εταιρείες, 56 στην Ιαπωνία και 95 στο εξωτερικό.

Η  Infocom, διαχειρίζεται την ψηφιακή ιστοσελίδα κόμικς Mecha Comic, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ιαπωνικές εταιρείες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς το αδύναμο γιεν, οι ισχυρές αγορές και οι αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση των επιχειρήσεων, καθιστούν ελκυστικές τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, οι οποίες στην Ιαπωνία άγγιξαν τα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Το μεγαλύτερο deal όμως φέτος στην Ιαπωνία είναι η εξαγορά της Infocom, σύμφωνα με ανακοίνωση της Blackstone.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμή της μετοχής της Infocom έχει υπερδιπλασιαστεί, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η πιθανότητα εξαγοράς τον περασμένο μήνα.

Ο όμιλος Teijin ανέφερε ότι θα σημειώσει κέρδη 105 δισεκατομμυρίων γιεν από την πώληση της Infocom το τρέχον οικονομικό έτος, που λήγει τον Μάρτιο του 2025.

Διαβάστε επίσης: 

Novo Nordisk: Νέα φωτιά σε κτίριο γραφείων της εταιρείας στην Κοπεγχάγη (upd)

Lamda Development: Στην ΜΕTKA η κατασκευή του Riviera Galleria

Metlen: Με το νέο όνομα η πρώην Mytilineos στο Χρηματιστήριο Αθηνών από 20 Ιουνίου