Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Blackstone: Επενδυτικό ενδιαφέρον για το μερίδιό της στην VFS Global – Εξετάζει την πώληση

Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

Steve Schwarzman, CEO της Blackstone

Η Blackstone εξετάζει τo ενδεχόμενο πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της στην εταιρεία παροχής βίζας και τεχνολογικών υπηρεσιών VFS Global, καθώς  έλαβε ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με συμβούλους, προκειμένου να αξιολογήσει μια πλήρη ή μερική πώληση μετοχών στην VFS, σημειώνουν τα άτομα που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, η VFS θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μία από τις επιλογές θα μπορούσε να περιλαμβάνει την προσέλκυση επένδυσης μειοψηφίας για να συμβάλει στην άντληση μετρητών και την τόνωση της ανάπτυξης, σημειώνει το Bloomberg.

Παράλληλα, εταιρείες συμπεριλαμβανομένων κρατικών επενδυτικών αμοιβαίων κεφαλαίων, έχουν δείξει ενδιαφέρον να επενδύσουν στο asset.

Ωστόσο, οι σκέψεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η Blackstone μπορεί ακόμα να αποφασίσει να μην προχωρήσει σε συμφωνία, επισημαίνουν οι γνώστες του θέματος.

Σημειώνεται ότι η VFS Global, με έδρα τη Ζυρίχη και το Ντουμπάι, παρέχει στις κυβερνήσεις λύσεις για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων διαβατηρίων και των προξενικών υπηρεσιών βίζας, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Η εταιρεία έχει επεξεργαστεί περισσότερες από 294 εκατομμύρια αιτήσεις από το 2001 και περίπου 141 εκατομμύρια εγγραφές από το 2007.

Η Blackstone αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της VFS από την EQT AB για ένα άγνωστο ποσό το 2022, με τη σουηδική επενδυτική εταιρεία να διατηρεί μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση μαζί με το Ίδρυμα Kuoni και Hugentobler.

Διαβάστε επίσης: 

Blackstone: Το χρυσό deal που έβαλε έναν 40χρονο επιχειρηματία στο κλαμπ των αυτοδημιούργητων super rich

Blackstone: Κοντά στην εξαγορά της AirTrunk έναντι $13,5 δισ.

Απεργία στην Boeing: Οι εργαζόμενοι απέρριψαν αυξήσεις μισθών 25%