• Business

    BlackRock: Deal 3,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Preqin

    • Bloomberg
    BlackRock: Πολύ αργοί οι ρυθμοί προσαρμογής των τραπεζών στο ESG

    Larry Fink. CEO BlackRock


    Η BlackRock θα εξαγοράσει τον πάροχο βάσης δεδομένων ιδιωτικών κεφαλαίων, Preqin, έναντι 2,55 δισ. λιρών (3,2 δισ. δολαρίων) σε μετρητά, καθώς επιταχύνει την προσπάθειά της να αναδειχθεί σε σημαντικό παίκτη στα εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.

    Η εξαγορά εμβαθύνει την ικανότητα της BlackRock να εποπτεύει τους κινδύνους και να αναλύει τα δεδομένα σε όλες τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων και επεκτείνει επίσης τα τεχνολογικά της συστήματα Aladdin, ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, σε ανακοίνωσή της την Κυριακή.

    «Βλέπουμε τα δεδομένα να δίνουν ώθηση στη βιομηχανία στους τομείς της τεχνολογίας, του σχηματισμού κεφαλαίου, των επενδύσεων και της διαχείρισης κινδύνων», δήλωσε ο Rob Goldstein, COO της BlackRock.

    Η Preqin καλύπτει 190.000 funds, 60.000 διαχειριστές funds και 30.000 επενδυτές σε ιδιωτικές αγορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Χρησιμοποιείται από διαχειριστές κεφαλαίων, ασφαλιστές, συνταξιοδοτικά ταμεία και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ άλλων, και σημειώνει ανάπτυξη κατά περίπου 20% ετησίως τα τελευταία τρία χρόνια.

    Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, υπό την επιφύλαξη των κανονιστικών και άλλων απαραίτητων εγκρίσεων.

    Για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BlackRock, Larry Fink, η συμφωνία αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη εξαγορά φέτος για επέκταση στον ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο των επενδύσεων σε ιδιωτικές αγορές.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία τον Ιανουάριο για την εξαγορά της Global Infrastructure Partners έναντι περίπου 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση ορόσημο για την επέκταση των προσφορών της πέραν των μετοχών και των ομολόγων.

    Η BlackRock, με περιουσιακά στοιχεία πελατών ύψους 10,5 τρισ. δολαρίων στα τέλη Μαρτίου, εξαγόρασε επίσης πέρυσι την Kreos Capital για να επεκταθεί στον τομέα του ιδιωτικού χρέους.

    Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία αναπτύσσει τις επιχειρήσεις της στους τομείς της τεχνολογίας και της διαχείρισης κινδύνων. Το 2019, η BlackRock εξαγόρασε την eFront, έναν πάροχο λογισμικού που επιτρέπει στους επενδυτές να αξιολογούν περιουσιακά στοιχεία ιδιωτικών αγορών.

    Διαβάστε επίσης:

    Το νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο και ο ρόλος της Blackrock

    GasLog (Πήτερ Λιβανός): Η BlackRock διερευνά τρόπους αποχώρησης από την εταιρεία

    Nokia: Εξαγοράζει την Infinera έναντι $2,3 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ