• Business

    Bill Ackman: Στη λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – Στα 8 δισ. δολ. η περιουσία του

    • Bloomberg

    Bill Ackman


    Μια ομάδα επενδυτών που ποντάρει στην ικανότητα του μεγαλοεπενδυτή Bill Ackman να γιγαντώσει την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών του στοιχείων, Pershing Square Capital Management, τον οδήγησε στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

    Η επένδυση των 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 10% της Pershing Square σημαίνει ότι το μερίδιο του Ackman αξίζει περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, εκτινάσσοντας την περιουσία του επενδυτή στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Για πρώτη φορά, ο Ackman, 58 ετών, εμφανίζεται στην κατάταξη του Bloomberg με τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου στην 333η θέση, με περιουσία μεγαλύτερη από αυτή που έχουν ισχυροί άνδρες του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως οι Jon Gray, George Soros και Todd Boehly.

    Επίσης, η επένδυση καθιστά την Pershing Square, η οποία έχει μόλις 41 υπαλλήλους και διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναν από τους πιο ακριβούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον πλανήτη.

    Η Schroders Plc, της οποίας οι 6.390 υπάλληλοι διαχειρίζονται σχεδόν 1 τρισ. δολάρια, έχει συγκρίσιμη επιχειρηματική αξία στα 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδυτές που αποτιμούν την Pershing Square στα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια ποντάρουν ότι η νέα άντληση κεφαλαίων θα αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία σε περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η Pershing με έδρα τη Νέα Υόρκη γίνεται ένα από τα πιο πολύτιμα σε αξία hedge funds στον δείκτη του Bloomberg, ξεπερνώντας το Medallion Fund της Renaissance Technologies, την Millennium Management του Israel Englander και την Elliott Management του Paul Singer.

    Επίσης, είχε οριακά λιγότερη αξίας από την Bridgewater Associates του Ray Dalio, η οποία αποτιμάται στα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Bloomberg υπολογίζει την αξία της Bridgewater με βάση ένα μερίδιο που ανήκει στο Σύστημα Συνταξιοδότησης Εκπαιδευτικών του Τέξας τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν η εταιρεία hedge fund διαχειριζόταν περίπου 97 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η συμφωνία της Pershing ήταν ελκυστική επειδή σχεδόν όλα τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία αποτελούν μόνιμο κεφάλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι προμήθειες είναι πιο προβλέψιμες από την τυπική δομή των hedge fund που επιτρέπουν αναλήψεις, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

    Η τελευταία εξέλιξη στην Pershing έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία ο Ackman βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο επενδυτής έχει εκφράσει έντονα την αντίθεσή του στις διαμαρτυρίες των πανεπιστημίων για τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα και άσκησε πιέσεις -με επιτυχία- για την απομάκρυνση της προέδρου του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κλοντίν Γκέι λόγω της αντίδρασής της στο θέμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Jim Farley (Ford): Σε δύο χρόνια η οδήγηση χωρίς χέρια και διαρκή προσοχή στον δρόμο

    Πώς ένας υδραυλικός έγινε εκατομμυριούχος χάρη στην ΚΚR

    Jensen Huang: Πώς ο ιδρυτής της Nvidia έγινε πλουσιότερος από τα μέλη της ισχυρής οικογένειας της Walmart



    ΣΧΟΛΙΑ