Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μπιλ Γκέιτς: Ελλειμματική η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ίδρυμα Γκέιτς: Χορήγηση 120 εκατ. δολαρίων για την πρόσβαση φτωχών χωρών στην θεραπεία της Merck

Bill Gates

Ελλειμματική χαρακτηρίζει την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς τονίζοντας ότι η απειλή  επ’ ουδενί δεν έχει τελειώσει.

«Οι ΗΠΑ πάσχουν από την έλλειψη ενός ηγέτη, ο οποίος θα έστελνε τα κατάλληλα μηνύματα και θα συντόνιζε αποτελεσματικά τις δημόσιες υπηρεσίες. Δυστυχώς, η κυβερνητική απάντηση στον κορονοϊό είναι η χειρότερη δυνατή. Είμαι ακόμα αρκετά απογοητευμένος. Οι ΗΠΑ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για όλο τον πλανήτη.Το έλλειμμα ηγεσίας επηρέασε και τις αναπτυσσόμενες χώρες, που υποφέρουν» τόνισε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον Άντερσον Κούπερ του CNN.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο μεγιστάνας είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να σταματήσει τη χρηματοδότηση, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παράλληλα, ο Γκέιτς είπε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Άντονι Φαουτσι τον επικεφαλής του Κέντρου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, υπονοώντας ότι μιλά συχνότερα μαζί του από τον πρόεδρο
Τραμπ.