Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Big deal: Η GIC εξαγόρασε το 35% της Hotel Investment Partners μετά τη Sani/Ikos

Moody's: Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση η Sani/Ikos

Lim Chow Kiat, CEO του GIC – Ανδρέας Ανδρεάδης Sani/Ikos

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC, βασικός μετόχος του ομίλου Sani/ Ikos, εξαγόρασε το 35% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της  Hotel Investment Partners (HIP) η οποία συνδέεται με επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το τίμημα.

Η HIP, η οποία κατέχει ξενοδοχειακά θέρετρα στη Νότια Ευρώπη, ιδρύθηκε το 2015 και εξαγοράστηκε από τη Blackstone δύο χρόνια αργότερα. Η εταιρεία private equity παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος με περίπου 65% μετά την πώληση του μεριδίου στην GIC.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμφωνία της GIC από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν απέκτησε  πλειοψηφικό μερίδιο στον Όμιλο Sani/Ikos σε μια συμφωνία που αποτίμησε την ελληνική εταιρεία στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ (2,44 δισεκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με τον Lee Kok Sun, επικεφαλής επενδύσεων της GIC για ακίνητα, το wealth fund ιδιαίτερα χαρούμενο που θα συνεργαστεί με με την Blackstone και θα επενδύσει σε μια από τις πιο καθιερωμένες πλατφόρμες τουρισμού της Μεσογείου στην Ευρώπη.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα διαχείρισης της Blackstone και της HIP καθώς συνεχίζουν να εφαρμόζουν τη στρατηγική HIPs για την ενίσχυση των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων, αξιοποιώντας παράλληλα την αυξανόμενη παγκόσμια και εγχώρια ζήτηση για θέρετρα υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο», λέει.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της HIP, Alejandro Hernández-Puértolas, περιγράφει την είσοδο της GIC στην εταιρεία μαζί με το συμφέρον της Blackstone ως «μια περαιτέρω ψήφο εμπιστοσύνης στην επιχείρηση HIP και στον τομέα του resorts πολυτελείας στην Ευρώπη».

«Το σωρευτικό μέγεθος, η κλίμακα και το κεφάλαιο των εταίρων θα ενισχύσουν την ικανότητά μας να συνεχίσουμε τον μετασχηματισμό του ξενοδοχειακού τοπίου στη Νότια Ευρώπη», λέει, προσθέτοντας ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της ξενοδοχειακής αγοράς στην περιοχή παραμένουν ισχυρά, με έσοδα από την εταιρεία για το υπόλοιπο του έτους πάνω από 20% έναντι της ίδιας περιόδου του 2022.

Η HIP συνεργάζεται με μεγάλους παγκόσμιους ξενοδοχειακούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένων των Ritz-Carlton, Barceló, Melia, Hyatt, Hilton, Ledra και Marriott.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον ένα χαρτοφυλάκιο 72 ξενοδοχείων σε όλη την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, με 10.000 άτομα να απασχολούνται σε όλα τα ακίνητα.

Διαβάστε επίσης

Η ΔΕΗ εξαγόρασε την Κωτσόβολος έναντι €200 εκατ. – Τα οφέλη του μεγάλου deal

Sani/Ikos: Ανοίγει αύριο το δεύτερο Ikos της Κέρκυρας – Ξεκινά η επένδυση στην Κίσσαμο

«Κλειστά στόματα» και τα μυστήρια από τον τραγικό θάνατο του Ιμάντ Ζέιν – Ο ρόλος της Naftomar στη Συρία