ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ιστορικό Jackson Hall στο Κολωνάκι, ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της Αθήνας, ανοίγει ξανά από την εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ.
Το θρυλικό Αmerican Bar–Restaurant ξαναγίνεται meeting point στον πεζόδρομο της Μηλιώνη με το όνομα VENETI Jackson Hall, διατηρώντας την αρχική του φυσιογνωμία.
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015. H συνολική επένδυση ανήλθε στα 7 εκατ.€, περιλαμβάνοντας το γκρέμισμα του αρχικού κτηρίου, τις αδειοδοτήσεις, την κατασκευή του νέου κτηρίου, τον εξοπλισμό του καταστήματος και τα ενοίκια που έχουν πληρωθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Κύρια επιδίωξη ήταν το νέο VENETI Jackson Hall να διατηρήσει το ύφος και την ατμόσφαιρα του κλασικού Jackson Hall. Για τη δημιουργία του, το κτήριο κατεδαφίστηκε και χτίστηκε από την αρχή. Ενώ αρχικά διέθετε ημιυπόγειο, ημιόροφο και πρώτο όροφο, ανασκευάστηκε πλήρως και διαθέτει πλέον το Artisan Bakery, ένα σύγχρονο αρτοποιείο στο ισόγειο, ένα εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο και το Βar-Restaurant στον πρώτο όροφο.
American Bar–Restaurant
Με ναυαρχίδες τα σήματα Jackson’s Burgers και Pizza Mia και με Σεφ τον Jean Louis Capsalas, το εστιατόριο προσφέρει κλασικές προτάσεις από αμερικάνικη κουζίνα.
Πιάτο υπογραφή είναι τα Jackson’s Premium Burgers, αυθεντικό αμερικάνικο burger και η Pizza Μia σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, με φρέσκα υλικά και αφράτη αμερικάνικη ζύμη όπως το 1960. Το μενού συνοδεύουν cocktails από το Bar αλλά και μεγάλη ποικιλία κρασιών.
Στο Bar–Restaurant ο χώρος είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα memorabilia και retro αναφορές που δημιουργούν αμερικάνικη ατμόσφαιρα εποχής. Το κλασικό στέκι του Κολωνακίου θα φιλοξενεί τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, μεσημέρι και βράδυ, live σχήματα με αμερικάνικη μουσική των ‘60s και των ‘70s.
Artisan Bakery. Το αρτοποιείο του μέλλοντος
Με ένα ζωντανό εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο, το Αrtisan Bakery έχει όλες τις προδιαγραφές του «αρτοποιείου του μέλλοντος»: Αρτοποιοί ζυμώνουν και φουρνίζουν τα ψωμιά μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.
Το Αrtisan Bakery ξεχωρίζει κυρίως για τη νέα σειρά Patisserie JACKSON που δημιουργήθηκε ειδικά για το VENETI Jackson Hall. Η ομάδα που την υπογράφει αποτελείται από τους τρεις Pastry Chef, Νικόλα Νικολακόπουλο, Ζήση Γκούντα και Γιάννη Ασπρούλη. Δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση δύο κορυφαίων Γάλλων Pastry Chef, του François Daubinet, Executive Pastry Chef & Consulting και του πολυβραβευμένου Franck Michel, Chef Pâtissier & Διεθνής Σύμβουλος Ζαχαροπλαστικής.
Παράλληλα, τα « ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ 1967», η νέα σειρά παγωτών με παλιές συνταγές από την εποχή που ιδρύθηκε η εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Αrtisan Bakery.
Το Αrtisan Bakery προσφέρει café και μοναδικές γευστικές εμπειρίες όλη τη μέρα: Στον χώρο της αρτοποιίας, εμπνευσμένοι, επίλεκτοι αρτοποιοί με διεθνείς διακρίσεις, δημιουργούν καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από κάθε περιοχή της Ελλάδας, της Ευρώπης και από κάθε γωνιά του κόσμου ενώ μια ομάδα διάσημων Ελλήνων Σεφ δημιουργεί πιάτα ημέρας και φρέσκιες σαλάτες. Στον χώρο του Café, τα σήματα Café Umberto και TAILOR MADE COFFEE ROASTERS δίνουν πολλαπλές επιλογές όπως και οι χυμοί της σειράς GREEN.
‘Ολα τα προϊόντα του Artisan Bakery και του Bar-Restaurant διατίθενται με delivery, μέσω της Wolt και της e–food.
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ συμπληρώνει φέτος 77 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας και διαθέτει 22 εταιρείες σε όλο το φάσμα της εστίασης. Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ πρωτοστατεί τις τελευταίες δεκαετίες στην αγορά, εισάγοντας μια σειρά από επιτυχημένα concept όπως τα VENETI FOOD HALL, τα VENETI 1948, το VENETI GREAT στο Μπάγκειον, τα VENETI GO και τα CREMERIA VENETI. Tο 2024 η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΒΕΝΕΤΗ ανήλθε το 2024 στα 75 εκατ. € έναντι 64 εκατ. € το 2023, σημειώνοντας αύξηση 17%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου έφτασαν το 2024 τα 5.300.000 € από 6.400.000 € το 2023, σημειώνοντας μείωση 15%. Οι συνολικές πωλήσεις όλων των σημάτων του Ομίλου ανέρχονται στα 150 εκατ. €. Σε ότι αφορά στο δίκτυο καταστημάτων η εταιρεία διαθέτει σήμερα 130 σημεία πώλησης.
Στρατηγικός στόχος της ΒΕΝΕΤΗ για το 2025 είναι να επενδύσει στην εξαγορά μικρών, οικογενειακών, ελληνικών εταιρειών παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Η εταιρεία προχωρά σε αγορές μικρών δικτύων και σε συνεργασίες με επιχειρήσεις που έχουν την ίδια κουλτούρα και το ίδιο όραμα με τη ΒΕΝΕΤΗ.
Παράλληλα κινείται στην κατεύθυνση εξασφάλισης πρώτων υλών παραγωγής που προέρχονται από τον τόπο μας, όπως το γάλα και το λάδι. Mε στόχο την παραγωγή και χρήση μόνο φυσικών πρώτων υλών στα προϊόντα της, η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον στην αγορά του φρέσκου γάλακτος, στη Βοιωτία και του ελαιολάδου, στην Ολυμπία Ηλείας.
Όσον αφορά την νεοαποκτηθείσα εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, έχει μπει σε διαδικασία εξυγίανσης. Παράλληλα λανσάρονται νέα προϊόντα στον χώρο του ποιοτικού παγωτού μόνο με φρέσκο γάλα, όπως η νέα σειρά «ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ 1967» με συνταγές της εποχής εκείνης, που εισέρχεται στην αγορά τόσο του παγωτού retail όσο και του παγωτού για τζελατερίες. Η εταιρεία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού, στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και στην ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων.
Διαβάστε επίσης
Παπαθανάσης: Επιπλέον νέα δάνεια προς ΜμΕ – Θα ξεπεράσουν τα €250 εκατ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
![](https://www.mononews.gr/wp-content/themes/mononews2025/assets/icons/google-news-icon.png)