• BCA

    Business

    BCA: Ακαδημαϊκές συνεργασίες που ξεχωρίζουν

    • NewsRoom

    Τα τελευταία χρόνια, το BCA δραστηριοποιείται έντονα στο εξωτερικό εξάγοντας εκπαιδευτική τεχνογνωσία και συγκεκριμένα:

    Το BCA College έχει ιδρύσει στο κεντρικό Λονδίνο, το Hellenic Institute of Maritime Studies (HIMS) ένα εξειδικευμένο πανεπιστημιακό τμήμα ναυτιλιακών σπουδών, το οποίο στεγάζεται στο University of West London και αποτελεί την πρώτη ελληνοβρετανική εκπαιδευτική συνεργασία στην οποία η χώρα μας εξάγει ακαδημαϊκή τεχνογνωσία στο εξωτερικό. Το HIMS προσφέρει μια ευρεία γκάμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, καλύπτοντας τα Ναυτιλιακά, τα Χρηματοοικονομικά, τη Ναυτιλιακή Μηχανική, τα Logistics, τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τη Ναυτιλιακή Κυβερνοασφάλεια και το Ναυτικό Δίκαιο. Αυτά τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να προσελκύσουν σπουδαστές από όλον τον κόσμο, παρέχοντας τους τα απαραίτητα εργαλεία για να διαπρέψουν στον τομέα της ναυτιλίας.

    Επιπλέον, το BCA, μέσω μιας άλλης πρωτοποριακής δραστηριότητας που έχει αναπτύξει, του Greek Institute of Maritime Education (GIME), προσφέρει online ναυτιλιακά προγράμματα (Bachelor & Master) με συνεργασίες και παραρτήματα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότιο Αφρική. Αυτό το διεθνές δίκτυο επεκτείνεται συνεχώς, ενισχύοντας τη φήμη της Ελλάδας ως κορυφαίου παρόχου ναυτιλιακών σπουδών και αντανακλώντας τη δεσπόζουσα θέση της χώρας μας στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Συνεργάζεται με την Ιταλική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (Fondazione Accademia Italiana della Marina Mercantile), όπου κατ’ αποκλειστικότητα οι απόφοιτοι της ναυτικής ακαδημίας επιμορφώνονται με μεταπτυχιακά προγράμματα του BCA College.

     

    Συνεργάζεται με τις ελβετικές σχολές Glion και Les Roches οι οποίες ανήκουν μέσα στα 5 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο εξειδικευμένα σε ειδικότητες ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα σε σπουδαστές και αποφοίτους του BCA να παρακολουθήσουν τα προγράμματα τους εφόσον έχουν συμπληρώσει τρία έτη σπουδών στην Ελλάδα.

    Συνεργάζεται με το University of Catania προσφέροντας ένα πρωτοποριακό Master in Mediterranean Archaeology and Cultural Tourism.

     

    Τέλος σε συνεργασία με τη Sherpa Society και τον Vincent Cider έχει ιδρύσει την AI Academy for Marketers, μια διεθνή δραστηριότητα που ασχολείται με online σεμινάρια, πάνω σε θέματα ΑΙ και πληροφορικής.

    Όλες αυτές οι διεθνείς δραστηριότητες έχουν εδραιώσει το BCA College ως ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που προσφέρει διά ζώσης και online bachelors και masters, όπου με τον νέο νόμο περί ιδιωτικών πανεπιστημίων και έχοντας την εμπιστοσύνη μεγάλων εκπαιδευτικών οργανισμών είναι ήδη έτοιμο για τη μετάβαση σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.