Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Bank of America: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου

Brian Moynihan, CEO BofA

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε η Bank of America (BofA), με την μετοχή της να σημειώνει κέρδη 4,4% στο άνοιγμα της Wall Street την Τρίτη.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 83 σεντ ανά μετοχή, έναντι 80 σεντ ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε έρευνα του LSEG. Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο υποχώρησαν κατά 6,9%.

Τα έσοδα τριμήνου για την τράπεζα διαμορφώθηκαν στα 25,54 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο λιγότερο από 1%, έναντι εκτίμησης για 25,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 29% στις προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των αναλυτών της StreetAccount για 1,51 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προμήθειες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 14% στα 3,37 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένες από τις υψηλότερες χρηματιστηριακές αξίες. Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της εταιρείας σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 6,3%, στα 5,57 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις (ΝΙΙ) υποχώρησαν 3% στα 13,86 δισεκατομμύρια δολάρια, ταιριάζοντας με την εκτίμηση του StreetAccount. Ωστόσο το νέο της guidance για το NII έδωσαν στους επενδυτές τη σιγουριά για επικείμενη ανάκαμψη, καθώς η BofA προβλέπει πως θα αυξηθεί σε περίπου 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΝΤ: Αμετάβλητη στο 3,2% η πρόβλεψη για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2024

Morgan Stanley: Άλμα πάνω από 40% στα καθαρά κέρδη

ΛΑΡΚΟ: Τι ισχύει για την χρεοκοπημένη επιχείρηση – Οι εξηγήσεις Χατζηδάκη