• Business

    Bank of America: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου

    • NewsRoom

    Brian Moynihan, CEO BofA


    Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη δευτέρου τριμήνου που ανακοίνωσε η Bank of America (BofA), με την μετοχή της να σημειώνει κέρδη 4,4% στο άνοιγμα της Wall Street την Τρίτη.

    Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 83 σεντ ανά μετοχή, έναντι 80 σεντ ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε έρευνα του LSEG. Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο υποχώρησαν κατά 6,9%.

    Τα έσοδα τριμήνου για την τράπεζα διαμορφώθηκαν στα 25,54 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο λιγότερο από 1%, έναντι εκτίμησης για 25,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 29% στις προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση των αναλυτών της StreetAccount για 1,51 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι προμήθειες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 14% στα 3,37 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχυμένες από τις υψηλότερες χρηματιστηριακές αξίες. Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της εταιρείας σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 6,3%, στα 5,57 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις (ΝΙΙ) υποχώρησαν 3% στα 13,86 δισεκατομμύρια δολάρια, ταιριάζοντας με την εκτίμηση του StreetAccount. Ωστόσο το νέο της guidance για το NII έδωσαν στους επενδυτές τη σιγουριά για επικείμενη ανάκαμψη, καθώς η BofA προβλέπει πως θα αυξηθεί σε περίπου 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    ΔΝΤ: Αμετάβλητη στο 3,2% η πρόβλεψη για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2024

    Morgan Stanley: Άλμα πάνω από 40% στα καθαρά κέρδη

    ΛΑΡΚΟ: Τι ισχύει για την χρεοκοπημένη επιχείρηση – Οι εξηγήσεις Χατζηδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ