Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Bank of America: Αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο στα 24 δολάρια – Στα 50.000 δολ. οι ετήσιες αποδοχές

Brian Moynihan, CEO BofA

Η Bank of America θα αυξήσει το κατώτατο ωρομίσθιό της στα 24 δολάρια τον επόμενο μήνα, κάνοντας το επόμενο βήμα προς τον στόχο που έθεσε πριν από επτά χρόνια, για αμοιβή 25 δολ. μέχρι το 2025.

Η κίνηση αυτή ανεβάζει το ωρομίσθιό της από τα 23 δολάρια που είναι τώρα, ένα επίπεδο που η εταιρεία έθεσε σε ισχύ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε  η τράπεζα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μεταφράζεται σε ετήσιο μισθό πλήρους απασχόλησης περίπου 50.000 δολαρίων και ισχύει για όλες τις θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης στις ΗΠΑ. Η αλλαγή έρχεται μετά από μια σειρά αυξήσεων που έχουν ενισχύσει σημαντικά τον βασικό μισθό της εταιρείας από τα 15 δολάρια που ήταν το 2017.

«Η παροχή ενός ανταγωνιστικού κατώτατου μισθού αποτελεί τον πυρήνα για να είμαστε ένας σπουδαίος χώρος εργασίας – και είμαι υπερήφανη που η Bank of America δίνει το παράδειγμα», ανέφερε σε δήλωσή της η Sheri Bronstein, η οποία είναι υπεύθυνη για το ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας, με έδρα την Βόρεια Καρολίνα.

Ο κατώτατος μισθός της Bank of America στις ΗΠΑ πλησιάζει τον στόχο των 25 δολαρίων την ώρα μέχρι το 2025

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν σημάδια εξασθένησης στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με την αύξηση της απασχόλησης να επιβραδύνεται και τους αιτούντες εργασία να δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν δουλειά.

Παρόλα αυτά, εργοδότες όπως η Bank of America έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια δεσμεύσεις για αύξηση του μέσου ωριαίου μισθού σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα ταλέντα του κλάδου.

Εάν η Bank of America πετύχει τον στόχο της για το 2025, το ελάχιστο ωρομίσθιο θα έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 14 δολάρια, ή περισσότερο από 121%, από το 2010, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America

Πώς τα πήγαν οι τράπεζες της Wall Street το β’ τρίμηνο – Το ράλι και οι προκλήσεις

Google: Πρόστιμο ύψους €2,4 δισ. από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ