Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Attica Group: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ/μετοχή

Πάνος Δίκαιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group

Πάνος Δίκαιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group

Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων και από τα κέρδη χρήσεως 2023 της Εταιρείας  Attica Group, συνολικού ποσού ύψους 17,02 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση:

Η ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοινώνει στους κ.κ. Μετόχους ότι με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας, την 12η Ιουλίου 2024, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων και από τα κέρδη χρήσεως 2023 της Εταιρίας, συνολικού ποσού ύψους Ευρώ 17.021.493,51, ήτοι Ευρώ 0,07 ανά μετοχή.

Το ως άνω ποσό προέρχεται από ναυτιλιακά έσοδα, δεν υπόκειται σε φορολόγηση και θα αποδοθεί ως καθαρό ποσό στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, δικαιούχοι της ως άνω διανομής, βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων, είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 (Ημερομηνία Προσδιορισμού των Δικαιούχων- Record Date).

Από την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 (Ημερομηνία Αποκοπής Δικαιώματος), οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το δικαίωμα είσπραξης αυτής της χρηματικής διανομής.

Η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» ως ακολούθως:

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες, θεματοφύλακες και χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις της χρηματικής καταβολής σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του ποσού του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

Διευκρινίζεται προς τους κ.κ. Μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης του ποσού που δικαιούνται παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (άρθρο 250 περ. 15 ΑΚ) και ότι μετά την ανωτέρω παραγραφή τους τυχόν μη εισπραχθέντα ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης

Στο Μαξίμου αύριο ο Σκυλακάκης: Έρχεται Μηχανισμός υπερεσόδων-έκτακτος φόρος σε ΔΕΗ, ELPEDISON, Protergia, ΗΡΩΝ

ΕΟΤ: Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε επιστολή του ο ΓΓ του Οργανισμού Δ. Φραγκάκης

efood market: Δωρεάν delivery στις τρεις πρώτες παραγγελίες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο