• Business

    AstraZeneca: Επένδυση 1,5 δισ. δολ. για την κατασκευή εργοστασίου φαρμάκων στη Σιγκαπούρη

    AstraZeneca: Εξετάζει την ανθεκτικότητα της θεραπείας της κόντρα στην μετάλλαξη Όμικρον

    Pascal Soriot, Chief Executive of AstraZeneca (EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Η AstraZeneca σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σιγκαπούρη για την παραγωγή συζευγμάτων αντισώματος-φαρμάκου, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει την ικανότητά της να παράγει θεραπείες επόμενης γενιάς για τον καρκίνο.

    Το εργοστάσιο θα είναι η πρώτη μονάδα της Astra που θα παράγει τα φάρμακα από την αρχή μέχρι το τέλος, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Προγραμματίζεται να ανοίξει το 2029 και θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους άνθρακα από την αρχή της λειτουργίας του.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η AstraZeneca μπορεί να προμηθεύσει ανεξάρτητα φάρμακα σε μεγάλες αγορές, καθώς οι ΗΠΑ πιέζουν για τη μείωση της εξάρτησης της βιομηχανίας από την Κίνα.

    Οι ελλείψεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη για τοπική παραγωγή.

    «Οργανωνόμαστε έτσι ώστε να μπορούμε να προμηθεύουμε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ανεξάρτητα», δήλωσε ο Soriot τον Μάρτιο στο περιθώριο του Φόρουμ Bo’ao για την Ασία.

    Η βρετανική ανταγωνίστρια GSK Plc άνοιξε μια μονάδα παραγωγής στη Σιγκαπούρη το 2022 για την παραγωγή ενός βασικού συστατικού για τα συζεύγματα αντισώματος-φαρμάκου.

    Η μετοχή της AsraZeneca σημείωσε οριακή μεταβολή στην έναρξη των συναλλαγών στο Λονδίνο. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει άνοδο 14%, λιγότερο από τον τίτλο της GSK.

    Τα συζεύγματα αντισώματος-φαρμάκου έχουν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κομμάτι της αντικαρκινικής προσπάθειας της Astra, στο πλαίσιο της υπόσχεσης της εταιρείας να αντικαταστήσουν τελικά τη συμβατική χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς. Λειτουργούν μεταφέροντας το δραστικό συστατικό απευθείας στα καρκινικά κύτταρα, με στόχο να μην επηρεάσουν τα υγιή κύτταρα.

    Το εργοστάσιο αποτελεί «μια ένδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και τα ταλέντα της Σιγκαπούρης στον τομέα της παραγωγής βιοφαρμακευτικών προϊόντων», δήλωσε ο Png Cheong Boon, πρόεδρος του Singapore Economic Development Board.

    Διαβάστε ακόμη:

    Απόσυρση εμβολίου AstraZeneca: Γιατί συνέβη – 4 Έλληνες επιστήμονες εξηγούν

    ΑstraZeneca: Γιατί αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

    AstraZeneca: Τα αντικαρκινικά φάρμακα εκτόξευσαν τα κέρδη τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ