• Business

    Aston Martin: Mειώνει τις προβλέψεις για τα ετήσια αποτελέσματα

    • Bloomberg

    Lawrence Stroll


    Η Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc μειώνει τις προβλέψεις της για το έτος, λόγω των δυσλειτουργιών στην αλυσίδα εφοδιασμού και της αδύναμης ζήτησης στην Κίνα.

    Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων προβλέπει ότι οι ετήσιες πωλήσεις θα είναι πλέον κατά περίπου 1.000 οχήματα λιγότερες από ό,τι πριν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το περσινό επίπεδο και η αυτοκινητοβιομηχανία δεν αναμένει πλέον θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Οι μειώσεις των αρχικών στόχων για τα αποτελέσματα σαρώνουν ολόκληρη τη αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volkswagen AG μείωσε την Παρασκευή τις προοπτικές της, ακολουθώντας τους Γερμανούς ανταγωνιστές Mercedes-Benz  και BMW AG, λόγω της πτώσης της ζήτησης στην Κίνα.

    Η Stellantis NV τη Δευτέρα μείωσε επίσης τις προβλέψεις.

    Ενώ οι κατασκευαστές παλεύουν με την ύφεση, η Aston Martin παλεύει επίσης και με τις καθυστερήσεις στην παραλαβή εξαρτημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι τα οχήματα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν τους τελευταίους μήνες.

    Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία διασώθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Lawrence Stroll το 2020. Ο Stroll πασχίζει να αλλάξει την πορεία της εταιρείας, η οποία έχει χρειαστεί αρκετές αυξήσεις κεφαλαίου από τότε που την ανέλαβε.

    Ο επιχειρηματίας στοιχηματίζει ότι η συχνότερη κυκλοφορία περισσότερων μοντέλων και ο θόρυβος γύρω από τους αγώνες της Φόρμουλα 1 θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της εταιρείας.

    Η περικοπή των προβλέψεων είναι η πρώτη κίνηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου Adrian Hallmark, του πρώην αφεντικού της Bentley Motors Ltd. που ξεκίνησε αυτό το μήνα και έχει αναλάβει να αλλάξει την πορεία της Aston Martin.

    Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα πετύχει τον προηγούμενο στόχο της για μικτό περιθώριο κέρδους 40% για φέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Volkswagen: Δεύτερη μείωση των προβλέψεων για τα ετήσια έσοδα και κέρδη

    Tesla: Γιατί αρρωσταίνουν μαζικά οι εργαζόμενοι στη Γερμανία; – Αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σπίτια τους!

    Toyota: Μείωση των πωλήσεων και της παραγωγής



    ΣΧΟΛΙΑ