Σε αλλαγές σε επίπεδο ανώτατης διοίκησης του Αστέρα Βουλιαγμένης προχωρά ο Γιώργος Προκοπίου, λίγες ημέρες μετά την απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου του συγκροτήματος από την AGC Equity Partners.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απο τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου απομακρύνθηκε η Πέννυ Ζαγλαρίδου, η οποία ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου τον Απρίλιο του 2020, προερχόμενη από τη θέση της γενικής διευθύντριας του Athens Marriott.

1

Πέννυ Ζαγλαρίδου

Η αλλαγή διοίκησης δείχνει ότι ο Γιώργος Προκοπίου ενδέχεται να προχωρήσει σε ολιστική αλλαγή της στρατηγικής του Αστέρα, με το συγκρότημα να έχει πετύχει έσοδα 295 εκατομμυρίων το 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι οι επενδυτές της AGC Equity Partnersμεταξύ των οποίων αραβικό fund, αποχωρούν από τον Αστέρα Βουλιαγμένης με απόδοση που ξεπερνά το 110%, βάσει των μερισμάτων που εισέπραξαν μαζί με το τίμημα της πώλησης

Ο εφοπλιστής με «αδυναμία» στα ακίνητα, Γιώργος Προκοπίου, εξαγόρασε και το υπόλοιπο 70% του θρυλικού συγκροτήματος, μία συμφωνία που φέρεται να ολοκληρώνεται με enterprise value 1 δισ. για ολόκληρο το ξενοδοχείο.

Η Πέννυ Ζαγλαρίδου, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας, κατείχε ανώτερες διοικητικές και διευθυντικές θέσεις με έμφαση στο asset management στον χώρο της φιλοξενίας και σε συναφείς κλάδους. Στο portfolio της περιλαμβάνονται σημαντικές συνεργασίες, όπως η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Yanis Group (με έδρα το Λονδίνο), οι ξενοδοχειακές αλυσίδες Bluegr hotels & resorts, Four Seasons, Hilton και Marriott International.

Διαβάστε επίσης:

Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΕΛΧΑ, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΤΚΑ, ΟΠΑΠ

Η χρυσή τομή στο χαμόγελό του – Το μυστικό του Πολεμιστή του Ριάτσε που ισχύει ως σήμερα

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Οργανικά EBITDA πάνω από 2 δισ. το 2028- Μπαίνουμε σε τρίτη φάση ανάπτυξης