Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Associated Press: Πέθανε ο Μπέρνι Μέιντοφ, ιδρυτής του μεγαλύτερου σχήματος Ponzi στην ιστορία

Ο Μπέρνι Μάντοφ

O Μπέρνι Μέιντοφ έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ενορχήστρωσε τη μεγαλύτερη πυραμιδική απάτη στη Wall Street.

Την τελευταία του πνοή φέρεται να άφησε ο Μπέρνι Μέιντοφ, ο χρηματιστής που είχε ομολογήσει την ενοχή του για την ενορχήστρωση του μεγαλύτερου σχήματος Ponzi στην ιστορία, όπως ανέφερε το Associated Press την Τετάρτη, επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος η οποία μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας.

Ο Μέιντοφ εξέτιε την ποινή του στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο στο Butner της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την πηγή του AP, προήλθε από φυσικές αιτίες.

Πέρυσι, οι δικηγόροι του Μέιντοφ είχαν καταθέσει έγγραφα προκειμένου να αποφυλακιστεί ο πελάτης του, τονίζοντας πως υπέφερε από νεφρική νόσο σε τελικό στάδιο και άλλες χρόνιες ιατρικές παθήσεις. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο  Μέιντοφ παραδέχτηκε την εξαπάτηση χιλιάδων πελατών επί δεκαετίες, σε ένα σκάνδαλο 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του, ο Μέιντοφ υποστήριζε ψευδώς προς τους πελάτες του ότι είχαν κρατήσεις 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί περισσότερα από τα 13 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Μέιντοφ 10 χρόνια μετά: Οι αποζημιώσεις, οι 70+ Έλληνες της «πυραμίδας» και ο παράγων Φιξ

H Ρουθ Μέιντοφ επιστρέφει 600.000 δολάρια στα θύματα του συζύγου της