ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Για τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς, τις προοπτικές της οικονομίας αλλά για τα κίνητρα που οφείλει να δώσει η πολιτεία για να ασφαλιστούν οι πολίτες μίλησαν υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου κατά τη διάρκεια του 23ου Συνεδρίου της Ύδρας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Robert Gauci, τόνισε ότι είναι υψίστης σημασίας να δώσουμε στον πελάτη να καταλάβει τι ακριβώς προσφέρει η ιδιωτική ασφάλιση και ποια είναι τα οφέλη της. «Οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να αξιοποιήσουν σωστά τα εργαλεία που διαθέτουν» δίνοντας ως παράδειγμα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία πρέπει να είναι διαφανής στους όρους τους, απλά και κατανοητά για τον ασφαλισμένο. «Θα πρέπει να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις και όχι μόνο προϊόντα» επεσήμανε.
Ο Νίκος Αντιμησάρης CEO της Ergo μιλώντας σε πάνελ είπε με τη σειρά του η συγκυρία για την ελληνική οικονομία είναι θετική, αποτελώντας ταυτόχρονα για εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη και του ασφαλιστικού κλάδου. Τα προϊόντα που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι καλύτερα και περισσότερα, η ζήτηση θα αυξηθεί ενώ λόγω αυτής της συγκυρίας αναμένεται να αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που οφείλει να κάνει η πολιτεία καθώς όπως είπε αν δοθούν περισσότερα κίνητρα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.
Ο Νίκος Χαλκιόπουλος, μέλος του ΔΣ της Allianz-Ευρωπαϊκής Πίστης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, ωστόσο είπε ότι οι φόροι στα ασφάλιστρα απομακρύνει τους πολίτες από την ιδιωτική ασφάλιση. Σημείωσε ότι μεγάλο μέρος του κόστους αντιστοιχεί σε φορολογικά βάρη και για τον λόγο αυτό οι ασφαλιστές έχουν προτείνει ήδη στην πολιτεία την αντικατάσταση του φόρου ασφαλίστρων από το ΦΠΑ. Αναφερόμενος στο μέτρο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες από φυσικές καταστροφές κατοικίες είπε ότι για να γίνει ελκυστικό το μέτρο η έκπτωση πρέπει να είναι της τάξης του 30% και όχι 10% όπως προτάθηκε.
Το αγκάθι του πληθωρισμού, η σημασία της τεχνολογίας και οι νέες συνεργασίες
Τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρθηκαν και στον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος ανάγκασε τις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν τα ασφάλιστρα προκειμένου «να ισορροπήσουν η κατάσταση».
Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αξία της τεχνολογίας, ο κ. Robert Gauci είπε ότι είναι το μέλλον και μέσω αυτής οι ασφαλιστικές θα μπορέσουν να αφουγκραστούν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών τους και να τους προσφέρουν τα κατάλληλα για τις ανάγκες τους προϊόντα.
Επίσης τόνισε ότι συμπλήρωσε ότι οι διευκολύνσεις που προσφέρει δεν είναι εναντίον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αλλά αντίθετα βοηθάει ώστε να προσφερθούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Επιπλέον χαρακτήρισε τα δεδομένα τον μεγαλύτερο θησαυρό των εταιρειών υπό την προϋπόθεση η διαχείρισή τους θα είναι ορθή και μπορούν να αξιοποιηθούν κυρίως προς την κατεύθυνση της πρόληψης.
Ο κ. Χαλκιόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη των εταιρειών, λέγοντας ότι η τεχνολογία δεν είναι επικίνδυνη εάν χρησιμοποιηθεί σωστά.
Μιλώντας για πιθανές νέες εξαγορές και συνεργασίες τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη υπογράμμισαν ότι είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο με τον κ.Gauci να κάνει λόγο για συνεργασίες και συμμαχίες με εταιρείες άλλων κλάδων όπως με επιχειρήσεις τεχνολογίας και υπηρεσιών.
Διαβάστε επίσης:
Σαρρηγεωργίου (ΕΑΕΕ): Οι μεγάλες προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου
Σαρρηγεωργίου: Πώς θα φέρουμε περισσότερα κίνητρα για να ασφαλιστούν οι πολίτες
Robert Gauci (Εθνική Ασφαλιστική): Κοιτάμε το Χρηματιστήριο – Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eυάγγελος Μυτιληναίος: Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
- Ταξί: Διετής παράταση στις προθεσμίες με τα όρια ηλικίας απόσυρσης στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- ΤτΕ: Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα στα 7,5 δισ. ευρώ για τον κρατικό προϋπολογισμό
- ΙΕΑ: Ρεκόρ θα σημειώνει η παγκόσμια ζήτηση για άνθρακα έως το 2027