Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ξεκινάτε μια επιχείρηση; Μην προσλαμβάνετε έναν φθηνό δικηγόρο

Η επιτυχία των εταιρειών startups, οι οποίες κυριαρχούν πλέον στον κόσμο των επιχειρήσεων, έχουν οδηγήσει σε μια ιλιγγιώδη ανάπτυξη τους, χωρίς όμως να γίνεται αρχικά η απαραίτητη μελέτη που χρειάζεται να κάνουν οι ιδρυτές αυτών. Ο “μυθικός” David Rose είναι ένας ιδιώτης επενδυτής που εξηγεί μέσα σε 25 απλά βήματα το πως μπορείτε να χτίσετε μια επιτυχημένη ανερχόμενη επιχείρηση.

Υπάρχουν διάφορα βιβλία οδηγιών που όπως τονίζουν οι ειδικοί θα έπρεπε να αποτελούν την Βίβλο των επιχειρηματιών που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση. Ένας από αυτούς τους ειδικούς είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας David Rose, ο οποίος είναι και συγγραφέας του βιβλίου “25 Steps to a Scalable, High-Growth Business”, μέσα στο οποίο περιγράφεται ο σωστός τρόπος λειτουργίας μιας startup.

Τι παραπάνω όμως έχει να μας προτείνει το βιβλίο αυτό, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο εγχειρίδιο; 

Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή καθώς το συγκεκριμένο βιβλίο έχει γραφτεί από τον ίδιο τον David Rose. Ο ίδιος έχει την φήμη ενός από τους πιο μυθικούς ιδιώτες επενδυτές, ο οποίος έχει δημιουργήσει και χρηματοδοτήσει περισσότερες από 100 εταιρείες, πριν κιόλας δημιουργήσει το Gust, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει πάνω από 350,000 startups σε 190 χώρες. Ο ίδιος έχοντας καταφέρει να αποκτήσει “τόνους” εμπειρίας, έχει μάθει εκ των υστέρων ότι τα προβλήματα παρουσιάζονται όταν δεν έχει υπάρξει μια σωστή αρχή.

Τα λάθη αυτά μπορεί να ξεκινήσουν από τα βασικά, όπως δηλαδή η απουσία νοήματος δημιουργίας της startup και στην συνέχεια να ακολουθήσουν τα πιο επιζήμια λάθη, εκείνα δηλαδή που θα στοιχίσουν στην εταιρεία χρηματικές απώλειες.

Τα περισσότερα λάθη των ανερχόμενων startups, σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλούνται από τα παλαιολιθικά θεμέλια στα οποία στηρίζονται, κάνοντας τες να ξοδεύουν πολλά χρήματα χωρίς κάποιο σκοπό. Μεταξύ των άλλων, αυτές οι νέες επιχειρήσεις, πολλές φορές παραλείπουν να κάνουν απαραίτητες κινήσεις για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Μια από τις βασικές αυτές κινήσεις, όπως εξηγεί είναι η ανάγκη πρόσληψης δικηγόρων από τις νέες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ο ίδιος εξηγεί πως, η πλειονότητα των ιδρυτών νέων επιχειρήσεων θεωρεί μη απαραίτητη την ύπαρξη δικηγορικού προσωπικού στις εταιρείες τους, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιούν εκ των υστέρων την λαθεμένη εκτίμηση τους.

Οι δικηγόροι αποτελούν βασικό συστατικό, ιδιαίτερα σε μια καινούργια επιχείρηση για τον λόγο ότι μπορεί να προκύψουν και να συνεχίζουν να προκύπτουν πολλά νομικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύονται άμεσα. Ακόμη, όπως εξηγεί πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 33 ειδικοί λόγοι για τους οποίους μια startup χρειάζεται έναν δικηγόρο, τα οποία περιγράφει αναλυτικά στο βιβλίο του.

Ακόμη, μέσα στο βιβλίο του Rose περιγράφονται 24 βασικά βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθούνται από τις νέες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τα τεχνικά τμήματα και συγκεκριμένες τακτικές, όπως το crowdfunding, παρατηρούνται πολλά λάθη στις ανερχόμενες εταιρείες. Όταν για παράδειγμα, ανεβαίνει ένα βίντεο θα έπρεπε να υπάρχει και συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα ανέβει σωστά.

Εν κατακλείδι, όπως συμπεραίνει ο ίδιος, η εμπειρία είναι η μυστική συνταγή που μπορεί να κρατήσει ζωντανή μια επιχείρηση και μαζί με την γνώση τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θεαματικά.

Διαβάστε επίσης: 

http://www.mononews.gr/epistimi-siniditotita-ke-anthropos-pos-i-sigchroni-epistimi-sinanta-tin-archea-filosofia/47834

Δείτε επίσης: 

http://www.mononews.gr/ine-omorfes-sexy-ke-sikonoun-antrika-vari/47753