Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το Facebook απογειώθηκε

Άνοδο 8% κατέγραψε η μετοχή του Facebook στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street μετά τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που, μεταξύ άλλων, έδειξαν πως τα κέρδη του γνωστού κοινωνικού δικτύου ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια. screen shot 2016-01-27 at 1.34.23 pmΑναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,56 δισ. δολάρια ή 54 σεντς ανά μετοχή, από 701 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία έδειξε πως είναι ικανή να κεφαλαιοποιεί γρήγορα την απήχησή της.

Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα κέρδη ανήλθαν στα 79 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις που τα τοποθετούσαν στα 68 σεντς.

Τα έσοδα του Facebook ενισχύθηκαν κατά 52% στα 5,8 δισ. δολάρια στο εξεταζόμενο διάστημα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για έσοδα 5,37 δισ. δολαρίων. Τα διαφημιστικά έσοδα ειδικότερα, άγγιξαν τα 5,64 δισ. δολάρια, από 5,59 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα κόστη της εταιρείας αυξήθηκαν 21%.

Περίπου 1,59 δισεκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα τουλάχιστον 1 φορά το μήνα στο δ’ τρίμηνο, από 1,55 δισεκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα αυξανόμενα έσοδα και κέρδη έδωσαν πέρυσι ώθηση σχεδόν 30% στη μετοχή, οδηγώντας προσωρινά την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από τα 300 δισ. δολάρια πριν την πρόσφατη αναστάτωση των αγορών.