• Business

    Νέα διαμάχη Σπίρτζη – Πιτσιόρλα λόγω ΤΡΑΙΝΟΣΕ και «Ελ. Βενιζέλος»

    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας. Ετών 60. Προεδρος ΤΑΙΠΕΔ


    Ο Στέργιος Πιτσιόρλας έχει μπει για τα καλά στο… μάτι πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα εκείνων που αντιτίθενται σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση, καθώς οι επιτυχίες του στο «τιμόνι» του ΤΑΙΠΕΔ τους έχει θορυβήσει, με αποτέλεσμα να έχουν εξαπολύσει πραγματικό πόλεμο εναντίον του.

    Και η επόμενη μάχη αυτού του πολέμου έχει ξεκινήσει ήδη στο πεδίο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την τοποθέτηση νέας διοίκησης στην επιχείρηση, με πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και χωρίς να ενημερωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, η σύνθεση της οποίας δείχνει ξεκάθαρα πως σκοπός του υπουργού ήταν να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, και όχι τα συμφέροντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Και πώς αλλιώς να σκεφτεί κανείς όταν βλέπει το μοντέλο της «δυαρχίας», με άλλο πρόεδρο και άλλο διευθύνοντα σύμβουλο, να επιστρέφει, και μάλιστα λίγους μήνες πριν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Και όλα αυτά δύο μήνες μετά την παραίτηση του επιτυχημένου πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ. Ζηλιασκόπουλου, ο οποίος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση αφού δεν είχε καμία επαφή με τον αρμόδιο υπουργό από τις αρχές του 2015, και αδυνατούσε να λάβει μεγάλες αποφάσεις που αφορούσαν την εταιρεία χωρίς πολιτική κάλυψη.

    Η προκλητική αυτή στάση του υπουργού εξόργισε τόσο τους ξένους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, όσο και τον επικεφαλής του Ταμείου, που ανέλαβε αμέσως δράση, παρεμβαίνοντας στο Μαξίμου για να αναβληθεί η ακρόαση στη Βουλή του Παναγιώτη Θεοχάρη για τη θέση του προέδρου και του Φίλιππου Τσαλίδη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως και έγινε, με την ακρόαση να αναβάλλεται για σήμερα, Πέμπτη, αν και είναι πιθανό να λάβει και νέα αναβολή.

    Η άμεση αντίδραση του Στέργιου Πιτσιόρλα δείχνει ότι παρά τις επιθέσεις δεν το βάζει (ευτυχώς) κάτω και συνεχίζει το έργο του ως ο μοναδικός ίσως ικανός μάνατζερ που διαθέτει η κυβέρνηση. Όμως η κόντρα του με τον Χρήστο Σπίρτζη, που επεκτείνεται και στην αποκρατικοποίηση του «Ελ. Βενιζέλος», με τον πρόεδρο του τελευταίου, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, να παρακωλύει τη διαδικασία για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης που θέλει να ξεκινήσει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, σίγουρα θα έχει κι άλλα επεισόδια στο μέλλον…



    ΣΧΟΛΙΑ