Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Τι αναφέρει για τη Σκλαβενίτης και την εξαήμερη εργασία στα σούπερ μάρκετ

Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metro

Αριστοτέλης Παντελιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metro

Ως δείγμα προόδου χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ομίλου Metro και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Αριστοτέλης Παντελιάδης, την απόφαση Σκλαβενίτη να καταργήσει την εξαήμερη απασχόληση.

Σημειώνει δε ότι ο όμιλος Metro, οι εργαζόμενοι του οποίου απασχολούνταν σε πενθήμερη βάση, όταν προ οκταετίας προχώρησε στην εξαγορά της Βερόπουλος, μετέτρεψε και τις συμβάσεις των εργαζομένων στη Βερόπουλος από εξαήμερες σε πενθήμερες.  Ειδικότερα, σε ανάρτησή του πριν λίγη ώρα στο LinkedIn, αναφέρει:

«Επικροτώ την κίνηση του Σκλαβενίτη. Η υποχρεωτική εξαήμερη εργασία είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στον κλάδο μας και η κατάργησή της είναι δείγμα προόδου.

Η ευημερία των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα κάθε εταιρείας του κλάδου και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας συμβάλλουν σ’ αυτήν.

Κατανοώ ότι με την έλλειψη υποψήφιων για εργασία που αντιμετωπίζουμε, το εξαήμερο δίνει κάποια λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία των καταστημάτων. Αποτελεί προφανώς μια λύση ανάγκης. Οι αποφάσεις που παίρνουμε για τους εργαζόμενούς μας είναι καλό να έχουν τη συναίνεσή τους, να παίρνονται μαζί με αυτούς και όχι για αυτούς.

Όταν πριν από 8 χρόνια αγοράσαμε το Βερόπουλο μετατρέψαμε όλες τις συμβάσεις του από 6ήμερο σε 5ήμερο.

Σήμερα διατηρούμε την πενθήμερη εργασία παντού και δίνουμε σημαντική πρόσθετη αμοιβή στους εργαζόμενούς μας, των καταστημάτων με ιδιαίτερα έντονη τουριστική κίνηση, που στην καλοκαιρινή περίοδο χρειάζεται να εργαστούν και 6η μέρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Σκλαβενίτης καταργεί την 1/11/2024 τις συμβάσεις 6ημερης απασχόλησης. Το μέτρο αφορά σε 5.700 εργαζομένους (συνολικά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι 33.000) και οι αποδοχές των εν λόγω εργαζομένων παραμένουν ίδιες, ενώ πλέον θα έχουν μια ημέρα ρεπό.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία αυτή «η νέα παρέμβαση της Επιχείρησης, αναμένεται να οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη αναγκών που θα δημιουργηθούν, ενισχύοντας ακόμα περαιτέρω την απασχόληση στον κλάδο και κατ’ επέκταση την εγχώρια αγορά εργασίας».

Διαβάστε επίσης:

Τρία νέα Μνημόνια Συνεργασίας και Δραστηριότητες της Ε.ΛΙΜ.Ε. στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ολυμπιακός – ΟΝΕΧ: Νέα εποχή για το μεγάλο αθλητικό όμιλο με την υπογραφή της ΟΝΕΧ !

Metlen: Στις 16 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια φωτισμού του ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο