• Business

    Apple: Yπόσχεται περισσότερες επενδύσεις στην Κίνα – Ξανά στο Πεκίνο ο Tim Cook

    • Bloomberg
    Tim Cook

    Tim Cook και Jin Zhuanglong συναντήθηκαν στο Πεκίνο (Πηγή: Ministry of Industry and Information Technology/WeChat)


    Υπόσχεση να συνεχίσει να επενδύει στην Κίνα η Apple, έδωσε ο CEO του τεχνολογικού κολοσσού, Tim Cook, κατά τη διάρκεια συνάντησης με κορυφαίο αξιωματούχο του Πεκίνου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της ασιατικής χώρας στις παγκόσμιες δραστηριότητες του κατασκευαστή iPhone.

    Ο Κουκ, πραγματοποιώντας τη δεύτερη επίσκεψή του στη χώρα φέτος, ανέφερε στον αρμόδιο υπουργό, Jin Zhuanglong, ότι η Apple θα «συνεχίσει να αυξάνει τις επενδύσεις της στην Κίνα και να βοηθά στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας», σύμφωνα με το Bloomberg.

    Από πλευράς του ο Jin φέρεται να προέτρεψε τον Cook να συνεχίσει να επενδύει περισσότερο στην καινοτομία.

    Οι δύο άντρες μίλησαν για την παρουσία της Apple στην Κίνα, τις υπηρεσίες cloud και την ασφαλή διαχείριση των διαδικτυακών δεδομένων.

    Σημειώνεται ότι Κινέζοι αξιωματούχοι προσπαθούν να προσελκύσουν επενδύσεις από παγκόσμιες εταιρείες, προκειμένου να στηρίξουν την προβληματική οικονομία της χώρας, καθώς το ρεκόρ επενδυτών που αποστασιοποιήθηκαν το β’ τρίμηνο από τη χώρα, αντανακλά μια βαθιά απαισιοδοξία για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

    Η Apple από την άλλη, προωθεί έναν σημαντικό αριθμό προμηθευτών, συμπεριλαμβανομένων της εταιρείας συναρμολόγησης iPhone Luxshare Precision Industry, ενώ καλύπτει εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Κίνα.

    Την ίδια στιγμή, η Κίνα παραμένει η μεγαλύτερη “αρένα” smartphone στον κόσμο και η σημαντικότερη αγορά της Apple εκτός των ΗΠΑ.

    Οι πωλήσεις των νεότερων iPhone της Apple στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 20% τις πρώτες τρεις εβδομάδες σε σύγκριση με το μοντέλο του 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Counterpoint Research, αυξάνοντας το επενδυτικό κλίμα, παρόλο που ορισμένοι αναλυτές έθεσαν αμφιβολίες για τη ζήτηση.

    Σύμφωνα με τον Κουκ, η Apple εργάζεται για να προσφέρει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης σε Κινέζους πελάτες το συντομότερο δυνατό.

    Ωστόσο, επεσήμανε ότι η Apple πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει μια διαδικασία με τις ρυθμιστικές αρχές.

    Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές απαιτούν από τις εταιρείες να λάβουν έγκριση προτού αναπτύξουν παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα και μέχρι στιγμής καμία μεγάλη αμερικανική startup δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την έγκριση του Πεκίνου, καθώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες γίνονται βασικό πεδίο “μάχης” για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

    Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple δεν έχει βρει συνεργάτη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα, αφού υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στα τελευταία της τηλέφωνα.

    Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια ανέφερε επίσης ότι το Apple Intelligence δεν θα λειτουργεί επί του παρόντος για μοντέλα iPhone που αγοράζονται στην ηπειρωτική Κίνα.

    Διαβάστε επίσης: 

    Heineken: Πλήγμα από την αδύναμη ζήτηση στην Αμερική – Διατηρεί την πρόβλεψη για αύξηση των ετήσιων κερδών

    Deutsche Bank: Επέστρεψε στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών

    Apple: Στα σκαριά το νέο οικονομικό iphone; – Μεγάλες αναβαθμίσεις και στο βάθος… τεχνητή νοημοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ