Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Apple: Στα σκαριά το νέο οικονομικό iphone; – Μεγάλες αναβαθμίσεις και στο βάθος… τεχνητή νοημοσύνη

Τιμ Κουκ, CEO Apple

Τιμ Κουκ, CEO της Apple

Να κυκλοφορήσει ένα νέο αναβαθμισμένο iphone με προσιτή τιμή και έξυπνη οθόνη τύπου iPad ειδικά για smart home λειτουργίες, σχεδιάζει η Apple για τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg και το ρεπορτάζ του έγκριτου δημοσιογράφου, Mark Gurman, η νέα συσκευή SE 4 θα μπορούσε να “τρέχει” σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα ονομάζεται “homeOS”, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα tvOS που τροφοδοτεί σήμερα τις συσκευές Apple TV και HomePod.

Σκοπός της Apple είναι να γίνει πιο ανταγωνιστική στην αγορά smartphone low budget, όπου αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από συσκευές Android, ειδικά στην Κίνα.

Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμεί να προσελκύσει αγοραστές και ενδεχομένως να κερδίσει ξανά μερίδιο αγοράς, το οποίο απώλεσε από μάρκες όπως η Huawei και η Xiaomi.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να υποστηρίζει το Apple Intelligence, μια σειρά από features τεχνητής νοημοσύνης, που θα λειτουργεί επίσης με το iPhone 16 και τις high εκδόσεις του περσινού iPhone 15, ενώ θα ομοιάζει με το iPhone 14.

Σύμφωνα με τον Gurman, εάν η Apple μπορέσει να μειώσει την τιμή του νέου iPhone περίπου στα 500 δολάρια, θα μπορούσε να αποτελέσει μια ιδιαίτερα συμφέρουσα αγορά.

Ωστόσο, αναφέρει ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις στα σκαριά: μια low-end οθόνη που θα προσφέρει τα βασικά, όπως το FaceTime και τα έξυπνα οικιακά χειριστήρια, και η high-end ρομποτική παραλλαγή που θα κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώτα θα δούμε τη φθηνότερη έκδοση – πιθανώς τον επόμενο χρόνο – ακολουθούμενη από την high-end οθόνη.

Το Smart Home στη συσκευή μας

Εάν η Apple καταφέρει να λανσάρει αυτή τη νέα έξυπνη οθόνη, θα μπορούσε να προσφέρει μια απλουστευμένη και πιο αποτελεσματική επιλογή για όσους επιθυμούν να συγκεντρώσουν τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού τους σε μια κεντρική συσκευή.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg αναφέρει ότι η έξυπνη οθόνη μπορεί να περιλαμβάνει μαγνήτες για τοποθέτηση σε τοίχο, προσφέροντας ευελιξία για εγκατάσταση στο σπίτι.

Φημολογείται επίσης ότι η Apple εργάζεται επάνω σε προηγμένες επιλογές ελέγχου για τη συσκευή, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής υποστήριξης χειρονομιών, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την συσκευή από απόσταση.

Μια τέτοιου είδους συσκευή θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση για το iPad, καθώς πολλοί χρήστες που γνωρίζουν καλά το περιβάλλον της Apple, επιλέγουν ένα iPad αποκλειστικά και μόνο για τέτοια χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται διαρκώς υπ΄ ατμόν αναζητώντας αυτό το καινοτόμο σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να την τοποθετήσει στην κορυφή και εκτός ανταγωνισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει έχει πειραματιστεί με πολλές ιδέες, από ένα HomePod με οθόνη μέχρι έναν ρομποτικό βραχίονα που κινείται κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων.

Διαβάστε επίσης: 

Συμμαχία ΕΚΠΑ – Google στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Νέο Apple Shop στο Σύνταγμα: Τα Public το γιόρτασαν με το μεγαλύτερο street party!

Apple: Καμπανάκι από ΕΕ – «Ανοίξτε» το λογισμικό του iPhone ή θα επιβληθούν πρόστιμα