• Business

    Apple: Νέος οικονομικός διευθυντής από 1η Ιανουαρίου

    • NewsRoom
    Luca Maestr

    Luca Maestri, Apple (Πηγή: appleinsider.com)


    Να αντικαταστήσει τον οικονομικό της διευθυντή, Luca Maestri, με τον Kevan Parekh σχεδιάζει η Apple την 1η Ιανουαρίου του 2025, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού.

    Ο Parekh, νυν Αντιπρόεδρος Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης της Apple, θα αναλάβει καθήκοντα και θα ενταχθεί στην εκτελεστική ομάδα.

    Παράλληλα, ο Maestri, θα συνεχίσει να ηγείται των ομάδων Corporate Services, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριακών συστημάτων, της τεχνολογίας, της ασφάλειας πληροφοριών και της ακίνητης περιουσίας και ανάπτυξης και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO της Apple, Tim Cook.

    «Ο Luca υπήρξε εξαιρετικός συνεργάτης στην μακροπρόθεσμη διοίκηση της Apple. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση και την προώθηση των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας, στη συνεργασία με τους μετόχους και στην εφαρμογή της οικονομικής πειθαρχίας σε κάθε τμήμα της Apple. Είμαστε τυχεροί που θα συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από την ηγεσία και τη διορατικότητα που χαρακτήρισαν τη θητεία του στην εταιρεία», δήλωσε ο Cook.

    Σημειώνεται ότι ο 61χρονος Maestri, κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατάφερε σημαντικές επενδύσεις για την Apple, οι οποίες την βοήθησαν να υπερδιπλασιάσει τα έσοδά της.

    Ξεκίνησε την καριέρα του στην General Motors, όπου εργάστηκε για 20 χρόνια.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του, κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε διάφορες παγκόσμιες αγορές, όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Σιγκαπούρη, η Βραζιλία και η Ταϊλάνδη.

    Στη συνέχεια, ανέλαβε το ρόλο του CFO για τις δραστηριότητες της GM σε 45 ευρωπαϊκές χώρες.

    Στην Apple εντάχθηκε αρχικά τον Φεβρουάριο του 2013 ως οικονομικός αντιπρόεδρος. Σε αυτή τη θέση, συνεργάστηκε στενά με την ηγετική ομάδα της Apple.

    Τον Μάιο του 2014 ανέλαβε τη θέση του CFO, αντικαθιστώντας τον Peter Oppenheimer, ο οποίος έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Goldman Sachs.

    Διαβάστε επίσης: 

    Apple: Στις 10 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο των νέων iPhones, AirPods και ρολογιών της εταιρείας

    Apple: «Επικίνδυνη» ή «σωτήρια» η ιδέα του επιτραπέζιου ρομπότ;

    Apple: Νέες χρεώσεις φέρνει το επερχόμενο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης



    ΣΧΟΛΙΑ