Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Apple: Νέα άνοδος 4%, έγινε ξανά η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Tim Cook, CEO Apple

Tim Cook, CEO Apple

Νέα ισχυρή άνοδο σημειώνει την Τετάρτη, στο άνοιγμα της Wall Street, η μετοχή της Apple, με την τιμή της μετοχής της να εκτοξεύεται στα 217,02 δολάρια, και την κεφαλαιοποίησή της να εκτοξεύεται πλέον στα 3,33 τρισ. δολάρια, ξεπερνώντας αυτή της Microsoft.

H Apple είχε σημειώσει άλμα 7,26%, στα 207,15 δολάρια, την Τρίτη,  κλείνοντας σε ιστορικό υψηλό, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 3,18 τρισ. δολάρια.

Η εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε τη Δευτέρα το «Apple Intelligence», την πολυαναμενόμενη πρότασή της στον τομέα της γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνη, το οποίο θα λειτουργεί σε iPhone, iPad και Mac μέσα στο 2024. Μάλιστα, η ανανεωμένη Siri, ο ψηφιακός βοηθός της Apple, θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη νέα πλατφόρμα «Apple Intelligence», φέρνοντας βελτιωμένες δυνατότητες στις συσκευές της εταιρείας, ενώ το ChatGPT της OpenAI θα ενσωματωθεί στην επόμενη έκδοση των λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Microsoft κινείται στα 438,04 δολάρια, με άνοδο 1,24%, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 3,26 τρισ. δολάρια.

Ισχυρή άνοδο 3,97% σημειώνει και η μετοχή της Nvidia, στα 125,71 δολάρια,  με την κεφαλαιοποίησή της να είναι στα 3,09 τρισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ πρέπει να κινηθεί πολύ αργά με τις μειώσεις επιτοκίων – «Σκοτεινό το δωμάτιο»

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών του 2017 για γιατρούς Ε.Σ.Υ.

Dimand: Δωρεάν διάθεση μετοχών αξίας €828.412 σε 72 δικαιούχους