Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Apple: Kαθυστερεί η ανάπτυξη των νέων λειτουργιών AI στο λογισμικό του iPhone

Tim Cook, CEO Apple

Tim Cook, CEO Apple

Με καθυστέρηση θα κυκλοφορήσουν οι επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της Apple, χάνοντας την αναθεώρηση του λογισμικού iPhone και iPad, αλλά δίνοντας στην εταιρεία περισσότερο χρόνο για να διορθώσει σφάλματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διάθεση του Apple Intelligence στους πελάτες ως μέρος των ενημερώσεων λογισμικού που θα έρθουν μέχρι τον Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσουν λίγες εβδομάδες μετά τις αρχικές εκδόσεις του iOS 18 και του iPadOS 18 που είχαν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο γνώστες του θέματος, η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone σχεδιάζει να διαθέσει την Apple Intelligence για πρώτη φορά στους προγραμματιστές λογισμικού για πρώιμες δοκιμές ήδη από αυτή την εβδομάδα μέσω των beta του iOS 18.1 και του iPadOS 18.1.

Η στρατηγική αυτή είναι άτυπη, καθώς η εταιρεία συνήθως δεν δημοσιεύει προεπισκοπήσεις των επόμενων ενημερώσεων μέχρι περίπου τη στιγμή που η αρχική έκδοση της νέας γενιάς λογισμικού κυκλοφορεί δημόσια.

Το διακύβευμα είναι υψηλότερο από το συνηθισμένο. Προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία της μεγάλης της επένδυσης στην τεχνητή νοημοσύνη για τους καταναλωτές, η Apple χρειάζεται την υποστήριξη των προγραμματιστών για να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων και στη δοκιμή χαρακτηριστικών σε ευρύτερη κλίμακα.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα των χαρακτηριστικών Apple Intelligence, εν μέρει, οδήγησαν την εταιρεία να διαχωρίσει τα χαρακτηριστικά από την αρχική κυκλοφορία του iOS 18 και του iPadOS 18.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple ανακοίνωσε τα νέα χαρακτηριστικά και τα λειτουργικά συστήματα τον Ιούνιο στο Worldwide Developers Conference της, σημειώνοντας ότι το Apple Intelligence θα κάνει το ντεμπούτο του ως μέρος του iOS 18 και του iPadOS 18.

Η παράταση σημαίνει ότι οι δυνατότητες AI δεν θα κυκλοφορήσουν ευρέως μέχρι μια επόμενη ενημέρωση του νέου λειτουργικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ποντάρει στο Apple Intelligence, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός στον παραγωγικό χώρο τεχνητής νοημοσύνης που έχει κατακλύσει τον κόσμο και έχει ανατρέψει τα δεδομένα τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις συσκευές.

Διαβάστε επίσης: 

Αεροδρόμιο Βηρυτού: «Ζει» απανωτές ακυρώσεις πτήσεων – Προειδοποίηση ασφαλείας και από τις ΗΠΑ

Lufthansa: Γιατί αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την πρωτεύουσα του Λιβάνου 

Apple: Εκτός της πρώτης πεντάδας στην Κίνα – Ποιοι είναι οι κυρίαρχοι «παίκτες»