Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Apple: Αυτά είναι τα νέα iPhone16 και iPhone Pro – Ποιες οι τιμές τους

Περιεχόμενα

Τα νέα της μοντέλα iPhone 16 παρουσιάζει το βράδυ της Δευτέρας η Apple.

Ειδικότερα, στην παρουσίαση, η οποία παραδοσιακά πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, η Apple παρουσίασε μια σειρά από νέα προϊόντα, μεταξύ των οποίων

-Το iPhone 16 και iPhone 16 Plus
-Το iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max
-Το Apple Watch Series 10
-Το Apple Watch Ultra 2.
-Τα AirPods 4 και ανανεωμένα AirPods Max  σε νέα χρώματα με  USB-C charging.

Παρουσίασε επίσης τις πρώτες δυνατότητες της νέας της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης Apple Intelligence πάνω στα iPhone 16, τα οποία θα είναι διαθέσιμα με μια έκδοση beta τον επόμενο μήνα..

Το Apple Watch Series 10 έχει ανανεωμένο σχεδιασμό, γυαλισμένη επιλογή τιτανίου και νέο τσιπ S10.


Το Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2Τα AirPods 4

 

iPhone 16

 

O Τιμ Κουκ δήλωσε πως το iPhone 16 έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου βάσει των προδιαγραφών της Apple Intelligence, δηλαδή των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Apple.

Ως προς τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, το νέο iPhone 16 είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό στη σκληρή χρήση σε σχέση με τους προκάτοχούς του, ενώ έχει ένα πλήκτρο «Camera Control» στο πλάι της συσκευής.

To iPhone 16 διατίθεται σε δύο μεγέθη οθόνης, τα γνωστά και καθιερωμένα 6,1 και 6,7 ιντσών.

Φέρει επεξεργαστεί Α18, ο οποίος είναι θεαματικά πιο ισχυρός και ταχύτερος από κάθε προηγούμενο. Κατασκευάστηκε ειδικά για το νέο iPhone έτσι ώστε να υποστηρίξει τις αυξημένες απαιτήσεις της Apple Intelligence, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη λειτουργία της συσκευής στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

Η Apple δήλωσε ότι το νέο τσιπ A18 που δημιουργήθηκε για το iPhone 16 διαθέτει τεχνολογία 3 νανομέτρων και τέσσερις πυρήνες απόδοσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε εμπειρία στο iPhone, συμπεριλαμβανομένης της Apple Intelligence. Είναι έως και 60% ταχύτερη από την CPU στο iPhone 12 και η ταχύτητα προκαλεί τους επιτραπέζιους υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας, δήλωσε η Apple, προσθέτοντας ότι η GPU στο iPhone 16 είναι έως και 40% ταχύτερη από ό, τι στο iPhone 15.

Από τις βασικές καινοτομίες του iPhone 16 ως προς το χειρισμό του είναι το πλήκτρο «Action» το οποίο ο χρήστης μπορεί να το εξατομικεύσει, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, προγραμματίζοντας τις λειτουργίες που θα ήθελε να ενεργοποιεί πατώντας το.

Επίσης, το πλήκτρο ελέγχου της κάμερας, το οποίο πλέον είναι ξεχωριστό, αφ’ ενός ενεργοποιεί αμέσως την κάμερα, χωρίς τη χρήση της οθόνης αφής. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τις παραμέτρους της φωτογράφησης ή του βίντεο, σύροντας το δάχτυλό του πάνω στο πλήκτρο.

Διαθέτουν νέα κάμερα 48 megapixel, 4 φορές την ανάλυση του iPhone 14

Επίσης, νέα εξαιρετικά ευρεία κάμερα που επιτρέπει αυτόματη εστίαση και περισσότερη σύλληψη φωτός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Το iPhone 16 ξεκινά από 799 $ και το iPhone 16 Plus από 899 $

iPhone Pro

Στη συνέχεια η Apple αποκάλυψε το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max, τα πιο premium τηλέφωνα της Apple, με καλύτερες οθόνες και κάμερες από τα κανονικά μοντέλα.

Το Apple 16 Pro έχει οθόνη 6,3 ιντσών και το Apple 16 Pro Max έχει οθόνη 6,9 ιντσών, μεγαλύτερη από αυτές των προηγούμενων μοντέλων, η οποία είχε 6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες, αντίστοιχα.

Τα νέα μοντέλα έχουν επίσης τα «λεπτότερα πλαίσια σε οποιοδήποτε προϊόν της Apple», είπε η Apple, αποκαλώντας τα «μακράν τις καλύτερες οθόνες iPhone που έχουμε ποτέ».

Το τιτάνιο έχει σχεδόν το μισό βάρος του ανοξείδωτου χάλυβα και είναι «πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές από άλλες μορφές τιτανίου που έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι».

Τα τέσσερα φινιρίσματα περιλαμβάνουν λευκό, μαύρο, φυσικό και ”έρημο”.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι το νέο iPhone 16 Pro Max έχει «την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone ποτέ», αλλά δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες.

Τα νέα μοντέλα iPhone Pro περιλαμβάνουν ένα τσιπ A18 Pro,  τρανζίστορ 3 νανομέτρων δεύτερης γενιάς και έναν νέο νευρωνικό επεξεργαστή 16 πυρήνων που τροφοδοτεί το Apple Intelligence, σχεδιασμένο ειδικά για παραγωγικούς φόρτους εργασίας τεχνητής νοημοσύνης, είπε η εταιρεία. Είναι «ακόμη πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό από το A18», είπε η εταιρεία.

Το τσιπ A18 Pro τροφοδοτεί νέες δυνατότητες για τις κάμερες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας κάμερας 48 megapixel, η οποία μπορεί να διαβάζει δεδομένα 2 φορές πιο γρήγορα και μιας κάμερας εξαιρετικά ευρείας 48 megapixel που επιτρέπει περισσότερες λεπτομέρειες σε ευρυγώνιες λήψεις . Η  κάμερα τηλεφακού 5x προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για ζουμ φωτογραφίες.

Η Apple εισήγαγε επίσης τη λήψη βίντεο σε 4k στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, την «υψηλότερη ανάλυση και ρυθμό καρέ της κάμερας του iPhone μέχρι τώρα».

Τα μοντέλα Pro διαθέτουν τέσσερα μικρόφωνα ”ποιότητας στούντιο” με μειωμένο θόρυβο, σχεδιασμένα εν μέρει για φωνητικές και ακουστικές εγγραφές, είπε η εταιρεία, καθώς και για λήψη χωρικού ήχου. Μια νέα λειτουργία “Audio Mix” χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να αναγνωρίζει και να διαχωρίζειτην ομιλία ενός χρήστη από τους υπόλοιπους ήχους στο περιβάλλον, δήλωσε η εταιρεία.

Η Apple είπε ότι μια νέα ενημέρωση των φωνητικών σημειώσεων, που έρχεται «αργότερα φέτος», θα επιτρέψει στους χρήστες να τοποθετήσουν άλλα κομμάτια πάνω από τα φωνητικά σημειώματα που είχαν ηχογραφήσει προηγουμένως.

Το iPhone 16 Pro ξεκινά από 999 $ και το Pro Max από 1.199 $, είπε η Apple. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία την Παρασκευή, με τις πωλήσεις στα καταστήματα στις ΗΠΑ  ξεκινούν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δείτε την παρουσίαση