Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Apple: «Επικίνδυνη» ή «σωτήρια» η ιδέα του επιτραπέζιου ρομπότ;

Τιμ Κουκ, CEO Apple

Τιμ Κουκ, CEO της Apple

Nα προωθήσει ένα νέο προϊόν σχεδιάζει η Apple, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το αποτύπωμα της τεχνητής νοημοσύνης στο οικοσύστημα των συσκευών της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το νέο της προϊόν θα είναι ένα επιτραπέζιο οικιακό ρομπότ με μια μεγάλη οθόνη, παρόμοια με ένα iPad και έναν ρομποτικό βραχίονα που θα του επιτρέπει να κινείται κατά 360 μοίρες.

Μάλιστα, η νέα ιδέα φαίνεται ότι υποστηρίζεται από στελέχη της Apple, αλλά και τον διευθύνων σύμβουλο, Τιμ Κουκ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το νέο προϊόν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από το 2026 ή το 2027 και η η τιμή του θα μπορούσε να είναι γύρω στα 1.000 δολάρια, σε σύγκριση με το πιο πρόσφατο iPad, το οποίο κοστίζει πάνω από 3.000 δολάρια μαζί με τα αξεσουάρ.

«Είμαστε κάπως επιφυλακτικοί σχετικά με την επιτυχία αυτής της φημολογούμενης συσκευής, ή αν θα παραχθεί ποτέ», δήλωσε στο Business Insider ο Γουίλιαμ Κέρβιν, αναλυτής της Morningstar.

Εντούτοις, η προφανής υποστήριξη από τα ανώτερα στελέχη της Apple είναι μάλλον καλό σημάδι για το συγκεκριμένο εγχείρημα, ενώ με το Apple Intelligence το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, οι επενδύσεις σε νέα προϊόντα θα μπορούσαν να αποκτήσουν νόημα μακροπρόθεσμα.

Όπως υποστηρίζει ο Τζιν Μάνστερ, διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management, οι επενδύσεις AI της εταιρείας θα αποδώσουν «τα επόμενα χρόνια».

Ωστόσο, ο αναλυτής τεχνολογίας Τζέικομπ Μπορν στην Emarketer, ανέφερε ότι η συσκευή θα μπορούσε να είναι «επικίνδυνη», δεδομένου ότι τεχνολογίες για πιο έξυπνα σπίτια δεν έχουν αποδώσει για τις εταιρείες Big Tech.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν φθηνότεροι τρόποι για να αξιοποιηθεί.

«Η Apple θα πρέπει να επικεντρωθεί στην καινοτομία στα κινητά και στο λογισμικό για να ενισχύσει τις πωλήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κέρβιν συνέκρινε τη συσκευή με το Echo της Amazon, ένα hands-free ηχείο και οθόνη με δυνατότητες φωνητικού ελέγχου, το οποίο περιέγραψε ως «όχι και πολύ κερδοφόρο».

«Η άποψή μας είναι ότι ένα ρομποτικό άκρο φαίνεται εκτός των βασικών αρμοδιοτήτων της Apple. Θα μπορούσαμε να δούμε μια λιγότερο πολύπλοκη συσκευή που μοιάζει με το Echo να είναι επιτυχημένη για την Apple, ειδικά με τις νεοαποκτηθείσες δυνατότητες λογισμικού γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: 

Animeflix: Έπεσε ο πειρατικός ιστότοπος – Είχε 13 εκατ. επισκέπτες το μήνα

Το γερμανικό ναυπηγείο Meyer Werft θα κρατικοποιηθεί για να σωθεί

Πληροφορική: Τι περιμένει η αγορά το δεύτερο μισό