• Business

    Apple: Δώρο $1 εκατ. εάν μπορέσεις να «χακάρεις» το AI Cloud

    • NewsRoom
    Τιμ Κουκ, CEO Apple

    Τιμ Κουκ, CEO της Apple


    Πιστεύετε ότι μπορείτε να χακάρετε το AI Cloud της Apple; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε συγχαρητήρια! θα μπορούσατε να κερδίσετε έως και 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα από μια δοκιμασία που σας υποβάλλει η εταιρεία.

    Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός απευθύνεται σε ερευνητές και ιδιαίτερα καταρτισμένους τεχνολογικά ανθρώπους, προκειμένου να τεστάρει στην υπηρεσία Apple Intelligence.

    Καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται για την επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας της με το χαρακτηριστικό της τεχνητής νοημοσύνης (AI cloud) την επόμενη εβδομάδα, είναι φυσικό να επικεντρώνεται στην ασφάλεια.

    Παρόλο που ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας για αιτήματα Apple Intelligence θα πραγματοποιείται στις συσκευές των χρηστών, ορισμένες θα πρέπει να διεκπεραιώνονται μέσω διακομιστών της Apple.

    Γνωστοί ως Private Cloud Compute (PCC), αυτοί οι διακομιστές θα πρέπει να ισχυροποιηθούν έναντι οποιουδήποτε τύπου κυβερνοεπίθεσης για να προστατευτούν από κλοπή δεδομένων και άλλες κακόβουλες ενέργειες.

    Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την προστασία του PCC.

    Μετά την αρχική ανακοίνωση του Apple Intelligence, η εταιρεία κάλεσε ειδικούς ασφάλειας και απορρήτου για να επιθεωρήσουν και να επαληθεύσουν εξονυχιστικά την ασφάλεια και το απόρρητο των διακομιστών.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η Apple έδωσε σε ορισμένους ερευνητές και ελεγκτές πρόσβαση σε ένα εικονικό περιβάλλον έρευνας και άλλα features, για να τους βοηθήσει να δοκιμάσουν την ασφάλεια του PCC.

    Σήμερα, η Apple «ανοίγει την πόρτα» σε όποιον επιθυμεί να επιχειρήσει να εισβάλει στο σύνολο των server της.

    Παράλληλα, δημοσίευσε έναν οδηγό με πληροφορίες για τον τρόπο που λειτουργεί το PCC, εστιάζοντας στον τρόπο ελέγχου ταυτότητας των αιτημάτων και τον τρόπο επιθεώρησης του λογισμικού που επεξεργάζονται τα κέντρα δεδομένων της Apple.

    Ταυτόχρονα, εξηγεί πώς το απόρρητο και η ασφάλεια του PCC έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν διαφορετικούς τύπους κυβερνοεπιθέσεων.

    Το Εικονικό Περιβάλλον Έρευνας (VRE) είναι επίσης ανοικτό σε οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την πρόκληση της Apple.

    Όταν εκτελείται σε Mac, το VRE επιτρέπει να επιθεωρούνται οι διάφορες εκδόσεις λογισμικού του PCC, να γίνεται λήψη των αρχείων για κάθε έκδοση και να ξεκινά η λειτουργία μιας έκδοσης σε εικονικό περιβάλλον.

    Η Apple δημοσίευσε ακόμη και τον πηγαίο κώδικα, δηλαδή ένα κείμενο κώδικα προγράμματος γραμμένο σε γλώσσα προγραμματισμού, για ορισμένα βασικά στοιχεία του PCC, ο οποίος είναι προσβάσιμος στο GitHub.

    Διαβάστε επίσης: 

    Apple: Δέσμευση για την αύξηση των επενδύσεων του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην κινεζική αγορά

    Apple: Yπόσχεται περισσότερες επενδύσεις στην Κίνα – Ξανά στο Πεκίνο ο Tim Cook

    Προς συμφωνία – σταθμό της Louis Vuitton με την Επίλεκτος: Με ελληνικό βαμβάκι οι πολυτελείς τσάντες



    ΣΧΟΛΙΑ