• Business

    Αποκλειστικό: Μεγάλες ξένες εταιρείες θέλουν να φτιάξουν γραμμή drones στην Ελλάδα – Τα μυστικά ραντεβού και τι ρωτούν

    O ιδρυτής της Paramount, Ivor Ichikowitz


    Μεγάλες ξένες εταιρείες από το χώρο της αεροναυπηγικής και της αμυντικής βιομηχανίας, έρχονται στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό και κάνουν μυστικά ραντεβού με Ελληνες επιχειρηματίες.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, οι εταιρείες αυτές κάνουν συναντήσεις και διερευνούν τις προοπτικές να εισέλθουν στην Ελλάδα, είτε για να διεκδικήσουν κομμάτι από την πίτα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας μας είτε για να «στήσουν» γραμμές παραγωγής, δηλαδή να επενδύσουν για την κατασκευή συγκεκριμένων προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας.

    Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στις Ελλάδα κορυφαία στελέχη δύο νοτιοαφρικανικών εταιρειών, ενός μεγάλο ομίλου και μιας μικρότερης εταιρείας που ωστόσο έχει τεχνολογία αιχμής.

    Ο όμιλος είναι η Paramount Group που ιδρύθηκε το 1994 στη Νότια Αφρική αλλά έχει έδρα το Αμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους και πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αεροδιαστημική και αμυντική καινοτομία.

    Η δεύτερη εταιρεία, η οποία ωστόσο συνεργάζεται με την πρώτη, είναι η Bronberg Dynamics, επίσης από τη Νότια Αφρική, η οποία έχει αποκτήσει φήμη για τα συστήματα που έχει φτιάξει τα τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα καθώς και θωρακισμένα αυτοκίνητα.

    Η Bronberg Dynamics έστειλε στην Ελλάδα τον Dr. Gert Erasmus, διευθυντή πωλήσεων ο οποίος είχε συναντήσεις με τους Ελληνες επιχειρηματίες.

    Τα ραντεβού κλείστηκαν μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικού Εξοπλισμού και Επενδύσεων ενώ χώρο παραχώρησε στα γραφεία της η Enterprise Greece.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νοτιοαφρικανική εταιρεία ενδιαφέρεται να φτιάξει στην Ελλάδα γραμμή παραγωγής drones. Πενήντα – εξήντα μη επανδρωμένα αεροχήματα τα οποία θα μπορεί να διαθέσει τόσο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όσο και σε άλλες χώρες.

     

    Dr. Gert Erasmus

     

    Οι συζητήσεις που έγιναν είχαν διερευνητικό χαρακτήρα και οι ερωτήσεις στις industry days που διοργανώθηκαν είχαν να κάνουν με το αντικείμενο εργασίας των ελληνικών εταιρειών, ποιες είναι οι δυνατότητές τους, αν μπορούν να συνεργαστούν, τσεκάρουν το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό κ.λπ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και τα στελέχη της Paramount Group η οποία ωστόσο λόγω δυναμικής ενδιαφέρεται ευρύτερα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

    Η Bronberg Dynamics έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως Paramount, OMC, OTT και NIMR, μεταξύ άλλων.

    Όμως, δεν είναι μόνον οι δύο εταιρείες από τη Νότια Αφρική που έκαναν ραντεβού τον τελευταίο καιρό. Πληροφορίες του mononews αναφέρουν ότι πρόσφατα ήρθαν στην Αθήνα στελέχη της κορεατικής πολυεθνικής Hanwha Group για να κάνουν industry days για να συνεργαστούν και να φτιάξουν γραμμές παραγωγής στην Ελλάδα. Οι Κοροεάτες, λόγω του μεγέθους τους και της επέκτασής τους σε πολλούς κλάδους, φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για τα εξοπλιστικά της χώρας μας γενικότερα.

    Κορέατες, Νοτιοαφρικανοί αλλά και Ιάπωνες ενδιαφέρονται να ανοίξουν μια πόρτα στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ και θεωρούν την Ελλάδα ιδανικό σύμμαχο. Θέλουν να πιστοποιηθούν από τον EASA, τον Οργανισμό της ΕΕ για την Αεροπορική Ασφάλεια, θεωρώντας ότι έτσι μπορούν να χτίσουν συμμαχίες και να κάνουν big business.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank, Eurobank Equities και Axia: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες
    Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι μπορούν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις
    Ευρωεκλογές 2024: Πού και πώς ψηφίζω – Αναλυτικός οδηγός
     



    ΣΧΟΛΙΑ