Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αποκλειστικό: Τέλος οι συζητήσεις Viva Wallet – JPMorgan, έρχεται νέος γύρος χρηματοδότησης

Μάκης Αντύπας, CIO και Co-Founder της Viva Wallet

Με το πλάνο που είχε φτιάξει από την αρχή του 2021 προχωρά η Viva Wallet, καθώς οι όποιες συζητήσεις υπήρχαν με την JPMorgan έλαβαν τέλος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mononews, η εταιρεία δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιον σήμερα, ενώ τερματίστηκαν και οι όποιες συζητήσεις υπήρξαν στο παρελθόν.

Αυτό σημαίνει, ότι η εταιρεία συνεχίζει με το πλάνο που είχε καταρτίσει από την αρχή του τρέχοντος έτους, ενώ μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 προγραμματίζει να προχωρήσει και σε τέταρτο γύρο χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό τον Νοέμβριο, ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός της JPMorgan ήταν μεταξύ των μερών που εξέταζαν το ενδεχόμενο εξαγοράς της Viva Wallet ή συνεργασίας με την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Viva Wallet, μετά την εξαγορά της Praxia, επεκτείνεται και στις τραπεζικές εργασίες μέσω της Viva Bank, με παρουσία σε 26 χώρες.

Σύμφωνα δε με σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 29% πέρυσι στα 44 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία για την απόκτηση του 33,5% της N7 mobile

Στο πλαίσιο περαιτέρω ανάπτυξης της ομάδας software development (Technology Hubs ) η Viva Wallet προχώρησε στην απόκτηση του 33,5% της N7 mobile.

Η N7 mobile δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά για πάνω από μία δεκαετία, έχοντας αναπτύξει προγράμματα software σε native, server, backend και υβριδικές τεχνολογίες για πελάτες στην Πολωνία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα Technology Hubs της Viva Wallet αποσκοπούν να προσελκύσουν κορυφαία ταλέντα του τεχνολογικού χώρου από όλη την Ευρώπη, προσφέροντας εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και μεγάλες δυνατότητες μέσω του shareoptionsplan (δικαίωμα προαίρεσης μετοχών) για τους υπαλλήλους της. Με το ίδιο σκεπτικό, η Viva Wallet πρόσφατα επέκτεινε το shareoptionsplan της σε πάνω από 200 υπαλλήλους της, όλοι εκ των οποίων πλέον μοιράζονται ένα μέρος της ραγδαίας αυξανόμενης αξίας της εταιρείας.

Η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 από επενδυτές στον χώρο της τεχνολογίας και των οικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Tencent και της Breyer Capital, με τον τέταρτο γύρο επενδύσεων (Series D) να έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε επίσης: 

Viva Wallet: Ο στόχος για αποτίμηση 1,5 δισ. με νέο κύκλο χρηματοδότησης 350 εκατ. ευρώ και ο Jim Breyer