• Business

    Αποκλειστικό: Από την τράπεζα ο νέος CEO της Πειραιώς

    Σπύρος Παπασπύρου – Γιώργος Πουλόπουλος


    Έλληνας θα είναι ο νέος CEO της Τράπεζας Πειραιώς και πιθανότατα θα είναι εν ενεργεία στέλεχος της τράπεζας.  Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, είναι του κ. Γιώργου Πουλόπουλου -αναπληρωτής CEO της Πειραιώς εκτελώντας χρέη διευθύνοντος σήμερα- και του κ. Σπύρου Παπασπύρου, ο οποίος είναι ανώτερος γενικός διευθυντής της Πειραιώς και στην αρμοδιότητα του είναι η διαχείριση των NPL’s.

    Ενώ πληροφορίες θέλουν και τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στην Πειραιώς, της οποίας είναι στέλεχος (α΄ αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ).

    Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς κάνουν λόγο ότι ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί και από υψηλόβαθμα στελέχη άλλων συστημικών τραπεζών για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, όπως και από στελέχη που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα στο εξωτερικό.

    Σε κάθε περίπτωση και το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανακοινωθεί το ηγετικό δίδυμο που θα αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο SSM «μπλόκαρε» την τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, ο όποιος είχε επιλεγεί μετά από διεθνή διαγωνισμό. Λίγες μέρες αργότερα στις 20 Ιουλίου ο κ. Μιχάλης Σάλλας παραιτήθηκε από το τιμόνι του ομίλου.

    Σημειώνουμε ότι η Egon Zehnder που είναι ο σύμβουλος της Πειραιώς έχει ήδη καταρτίσει την τελική λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του CEO και του προέδρου. Την τελευταία λέξη ωστόσο για την τοποθέτηση των προσώπων την έχει ο SSM.

    Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο mononews.gr ότι με δεδομένο τον τεράστιο όγκο των καθυστερούμενων οφειλών, ο CEO θα πρέπει να φέρει σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, που είναι η επίτευξη των στόχων μείωσης των NPL’s και των NPE’s, μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η επίτευξη των στόχων θα είναι εφικτή αν βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα. Σε διαφορετική περίπτωση το πρόβλημα θα ανατροφοδοτείται και αποτέλεσμα θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2017 οι διοικήσεις που δεν θα πιάσουν τους στόχους να δουν την …έξοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δήμος Μαντζούνης: Κίνηση ματ από την Alpha Bank στα κόκκινα δάνεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν παραδίδει τα όπλα ο Κοντομηνάς. Μετά τις αποκαλύψεις στη Μενεγάκη ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/pente-idisis-gia-tin-ikonomia-ke-tis-agores-pou-prepi-na-gnorizete-29/79929

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ