Πωλήσεις στα επίπεδα των 360 εκατ. ευρώ αντί 1,4 δισ. ευρώ , ζημιές ύψους 136 εκατ. ευρώ αντί κερδών 220 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 90 εκατ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.

Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ενοποιημένη εικόνα της Folli Follie που αποτυπώνεται στις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017, οι οποίες θεωρούνται κομβικής σημασίας για τη διάσωση της αμαρτωλής εταιρείας.

Τα παραπάνω νούμερα είναι μειωμένα στο 1/3, σε σχέση με αυτά που παρουσίαζε η Folli πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου που συγκλόνισε την ελληνική αγορά.

Η δραστηριότητα της εταιρείας στην Ασία με τις δεκάδες θυγατρικές (περίπου 30) δεν αναγνωρίζεται καθόλου στον αναμορφωμένο ισολογισμό, -λογίζεται σχεδόν ως ανύπαρκτη- ενώ σημαντική απομείωση έχουν υποστεί και οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες.

Αντίθετα, η ελληνική δραστηριότητα δεν φαίνεται να έχει σημαντικές αλλαγές.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις που εκτείνονται σε 150 σελίδες (!) επιστράφηκαν από την PwC στην Folli Follie, μετά από ενδελεχή έλεγχο και τονίζουν πως πλέον είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί και το πολυαναμενόμενο πόρισμα (έκδοση γνώμης) της ελεγκτικής εταιρείας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, μαζί με το πόρισμα της PwC να δημοσιευθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού πρώτα εγκριθούν από το διοικητικό συμβούλιο της Folli.

Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να εγκριθούν και από την Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία υπολογίζεται πως θα συγκλιθεί περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Η γνώμη της PwC λέγεται πως θα είναι «καταπέλτης» για τα έργα και της ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου και θα συνοδεύεται από αρκετές παρατηρήσεις και αστερίσκους, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στην προσπάθεια εξυγίανσης και την υπαγωγή στο άρθρο 106 δ του πτωχευτικού κώδικα.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει το στρατηγείο της Folli Follie στον Άγιο Στέφανο να αισιοδοξεί είναι πως αναγνωρίζεται ότι η αμαρτωλή εταιρεία εξακολουθεί να
διαθέτει τεράστια περιουσία.

Λέγεται μάλιστα πως η συνολική περιουσία της Folli (πάγια, απαιτήσεις, ταμειακά διαθέσιμα) όπως αυτή αποτυπώνεται στις αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις ξεπερνάει τα 900 εκατ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ που παρουσίαζε προτού αποκαλυφθούν οι σκανδαλώδεις ατασθαλίες της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια αναπάντεχη εξέλιξη που θα ανατρέψει τον σχεδιασμό των διοικούντων, κάτι που έχει συμβεί πολλάκις στην προκειμένη περίπτωση. Η εταιρεία εξακολουθεί να κινείται σε τεντωμένο σκοινί, ενώ πολλές μάρκες την έχουν εγκαταλείψει.

Να σημειωθεί πως η PwC εκτιμάται πως μέχρι σήμερα έχει λάβει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για να διενεργήσει τον έλεγχο επί των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της Folli.