• Business

    Απόφαση – σταθμός από ΣτΕ: Δικαιώνει την Goldair στην προσφυγή κατά Ιβάν Σαββίδη για το λιμάνι του Βόλου

    • NewsRoom
    Καλίνικος Καλίνικος (Goldair), Ιβάν Σαββίδης (ΟΛΘ-Belterra), Δημήτρης Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ)

    Καλίνικος Καλίνικος (Goldair), Ιβάν Σαββίδης (ΟΛΘ-Belterra), Δημήτρης Πολίτης (ΤΑΙΠΕΔ)


    Με μια απόφαση – βόμβα, το Δ΄ τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή της Goldair, με επικεφαλής τον Καλλίνικο Καλλίνικο, για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στον ΟΛΘ, εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δέχθηκαν τις αιτιάσεις της κοινοπραξίας Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε., που είχε ανακηρυχθεί δεύτερος προτιμητέος επενδυτής, με προφορά περίπου 25 εκατ. ευρώ όταν ο ΟΛΘ είχε δώσει το εξωπραγματικό ποσό των 51 εκατ. ευρώ για το λιμάνι.

    Το ΣτΕ στέλνει στην ΕΑΔΗΣΥ την απόφαση, η οποία είχε δηλώσει αναρμόδια να εξετάσει το θέμα. Και όπως λένε παράγοντες της αγοράς πρόκειται και για μια απόφαση – κόλαφο κατά του ΤΑΙΠΕΔ που έκανε δεκτή την προσφορά του Ιβάν Σαββίδη.

    Ετσι, παγώνει για άγνωστο μέχρι στιγμής χρόνο η πώληση του λιμανιού του Βόλου στον ΟΛΘ ενώ κύκλοι προσκείμενοι στην Goldair τόνιζαν ότι ουσιαστικά με την προσφυγή αυτή δημιουργήθηκε από το μηδένα νομολογία.

    Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η απόφαση έχει και γεωπολιτικό ενδιαφέρον καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι η απόκτηση του λιμανιού του Βόλου από τον Ιβάν Σαββίδη ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε ρωσικά συμφέροντα να ελέγχουν δύο λιμάνια σε μικρή απόσταση.

    Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα Cargo A.E. – Goldair Handling Α.Ε είχε προσφύγει στην ΕΑΔΗΣΥ κατά της διαδικασίας πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ του 67% του λιμανιού. Ωστόσο, η Αρχή Αρχή δήλωσε αναρμόδια για να εκδικάσει την ένσταση με το σχήμα να προσφεύγει διπλά στο ΣτΕ. Τόσο κατά του διαγωνισμού όσο και κατά της απόφασης της ΕΑΔΗΔΥ.

    Και μετά από την απόφαση – σταθμό του ΣτΕ, η Goldair δηλώνει δικαιωμένη για την επιλογή της να προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια, κι αν χρειαστεί και στα ευρωπαϊκά.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Μαξίμου αύριο ο Σκυλακάκης: Έρχεται Μηχανισμός υπερεσόδων-έκτακτος φόρος σε ΔΕΗ, ELPEDISON, Protergia, ΗΡΩΝ
    Ντόναλντ Τραμπ: Ξέφρενο ράλι 70% για τη μετοχή της εταιρείας του (TMTG) μετά την επίθεση
    AXIA: Αυξάνει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες
     



    ΣΧΟΛΙΑ