• Business

    Αγγελίδης (Profile): Στα 250 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο στην 5ετία

    Ευάγγελος Αγγελίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Profile Software

    Ευάγγελος Αγγελίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Profile Software


    Κοντά στα 250 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το ανεκτέλεστο της Profile σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Ευάγγελου Αγγελίδη, τονίζοντας όμως ότι το ποσό αυτό είναι κυμαινόμενο και θα μπορούσε να αλλάξει προς τα πάνω όσο ο όμιλος κλείνει νέες συμφωνίες και μεγαλώνει.

    Μάλιστα όπως επισημαίνει πρόκειται για ένα τεράστιο νούμερο, 7 φορές του τζίρου της εταιρείας, τονίζοντας τη σημασία των έργων τεχνολογίας στον δρόμο προς την ανάπτυξη της Profile.

    Στόχος για την διοίκηση της Profile είναι να πετύχει διπλασιασμό του τζίρου σε ορίζοντα διετίας, με το 2023 να αναμένεται καλύτερο, αφού θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ από 25 εκατ. το 2022.

    Ο πρόεδρος της Profile κ. Μπάμπης Στασινόπουλος, έκανε λόγο για νέο άνοιγμα στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι ετοιμάζονται καινούργιες συμβάσεις για μεγάλα έργα ενώ έκανε λόγο και για μια νέα «δουλειά» στην Καραϊβική η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

    Οι μεγάλες συμβάσεις και το business plan

    Ο CEO της Profile κ. Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, μίλησε για το business plan της εταιρείας, που στόχο έχει την οργανική ανάπτυξη μέσω της συμμετοχή στα ψηφιακά έργα. Ο CEO της εταιρείας επεσήμανε ότι περίπου το 70% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από συμβάσεις σε έργα τεχνολογίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει υπογεγραμμένες συμβάσεις για έργα δημοσίου αξίας 100 εκατ. ευρώ και ακόμα 50 εκατ. ευρώ για αυτά που διεκδικεί. Ένα ποσό της τάξης των 70 εκατ. ευρώ είναι από τα συμβόλαια του χρηματοοικονομικού τομέα, ωστόσο αυτό το ποσό μπορεί να ανέβει καθώς οι πελάτες αυξάνονται, όπως και οι ανάγκες των ήδη υπαρχόντων πελατών.

    Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της Profile είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κοιτάζοντας νέες επενδύσεις και εξαγορές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί μια μεγάλη «δουλειά» στην Καραϊβική, περιοχή όπου ο όμιλος ήδη δραστηριοποιείται. Επίσης θα συνεχίσει να «λανσάρει» καινούργια εργαλεία, νέα συστήματα και να αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις, όπως το Profile Tech που είναι μια τραπεζική ψηφιακή πλατφόρμα.

    Κέρδη το 2022

    Ο Όμιλος Profile  παρουσίασε σημαντική άνοδο των πωλήσεων, με θεαματική αύξηση της κερδοφορίας το 2022.

    Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 30% και ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ έναντι 19,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 6,20 εκατ. ευρώ έναντι 5,15 εκατ. ευρώ το 2021, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 49% σε 3,83 εκατ. ευρώ από 2,57 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 60% σε 3,27 εκατ. ευρώ από 2,04 εκατ. ευρώ το 2021.

    H ρευστότητα του Ομίλου παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του 2022 στα 14,2 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο Όμιλος Profile διατήρησε την οικονομική ευρωστία του, με τον δείκτη δανεισμού/ίδια κεφάλαια στο 24%, απόρροια της αποτελεσματικής διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, έναντι των προκλήσεων του ευμετάβλητου οικονομικού περιβάλλοντος.

    Όσον αφορά τη δραστηριότητα στον τομέα του Δημοσίου, υλοποιούνται απρόσκοπτα αναληφθέντα έργα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, ενώ  συμβασιοποιήθηκαν μια σειρά έργων όπως, το portal του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το portal του νέου ταμείου ΤΕΚΑ για το Υπουργείο Εργασίας, η Ενιαία Θυρίδα για την ΑΑΔΕ, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το Υπουργείο Ενέργειας και η Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακίων για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ενώ αναμένονται και νέα έργα, που εδραιώνουν τον Όμιλο Profile ως σημαντικό τεχνολογικό εταίρο του Δημοσίου Τομέα.

    Διαβάστε επίσης:

    Profile: Στα 6,20 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2022 – Αύξηση 30% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών

    Όμιλος Profile: Σημαντική αύξηση μεγεθών το 2022 για πέμπτο διαδοχικό έτος



    ΣΧΟΛΙΑ