ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Περού ανέστειλε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της COVID-19 του κορονοϊού της κινεζικής Sinopharm εξαιτίας μιας «σοβαρής παρενέργειας» που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η περουβιανή κυβέρνηση.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό «τελεί υπό διερεύνηση για να διακριβωθεί αν σχετίζεται με το εμβόλιο ή αν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση».
Η εταιρεία Sinopharm Group Co Ltd, η οποία διενεργεί κλινικές δοκιμές στο Περού με περίπου 12.000 εθελοντές, ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των δοκιμών μέσα στις επόμενες ημέρες.
Μέχρι στιγμής από την covid-19 έχουν πεθάνει στο Περού περίπου 36.544 άνθρωποι.
«Η απόφαση να ανασταλούν προσωρινά οι κλινικές δοκιμές είναι ένα μέτρο ασφαλείας που προβλέπεται από τους κανονισμούς για τις κλινικές δοκιμές και από τα πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας των εθελοντών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Ο Τζερμάν Μάλαγκα, ο επικεφαλής ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Περού Cayetano Heredia, το οποίο συμμετέχει στην έρευνα, δήλωσε ότι ένας εθελοντής αισθάνθηκε αδυναμία στα πόδια, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Τη Δευτέρα φτάνουν οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της Pfizer στα κέντρα εμβολιασμού
Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα rapid test σε Χολαργό, Ασπρόπυργο, Άλιμο
Τα έμβρυα αναπτύσσουν καλύτερα τον εγκέφαλο τους όταν τους μιλάμε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίκος Παππάς για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: Σήκωσα το χέρι, δεν τον γρονθοκόπησα – Ψέματα ότι προσπάθησα να διαφύγω στο εξωτερικό
- Intralot: Η Intracom Holdings αγόρασε 100.000 νέες μετοχές
- Ρεκόρ πληρωμών το 2025 για τα Σχέδια Βελτίωσης στον Πρωτογενή Τομέα – Nέα επενδυτικά προγράμματα άνω των €500 εκατ.
- Το Βρετανικό Μουσείο δανείζει ελληνικές αρχαιότητες – Το μοντέλο να ισχύσει και για τα Γλυπτά λέει ο διευθυντής του