Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ανδρέας Στυλιανόπουλος: Οι εταιρίες κρουαζιέρας στηρίζουν ακόμα την ελληνική αγορά!

Στους αναποφάσιστους τουρίστες, της τελευταίας στιγμής, βασίζεται η ελληνική κρουαζιέρα προκειμένου να έρθει “ίσα βάρκα-ίσα πανιά” φέτος, καθώς το στοίχημα δεν είναι πια η ανάπτυξη αλλά η διατήρηση της τουριστικής κίνησης τουλάχιστον στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, αφού μεταναστευτικό και πολιτικοοικονομική αβεβαιότητα υπονόμευσαν τις κρατήσεις της φετινής χρονιάς και έτσι “σωσίβιο” είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής!

Το Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν, δύο εκ των μεγαλυτέρων και νεοτέρων κρουαζιερόπλοιων του κόσμου, το “Ovation of the Seas” της Royal Caribbean και το “Carnival Vista” της Carnival Cruise Line.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εταιριών κρουαζιέρας στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της εταιρίας Royal Caribbean κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο “παρά τα γεωπολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιφέρεια της ανατολικής Μεσογείου, οι εταιρίες της κρουαζιέρας, δείχνουν αποφασισμένες να στηρίξουν την ελληνική αγορά, όμως, πρέπει να γίνουν πολλά σε επίπεδο υποδομών, προσφερόμενων υπηρεσιών και τιμολόγησης” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος.


Την Κυριακή κατέπλευσαν στον Πειραιά, το “Ovation of the Seas”, αξίας 1 δισ. δολαρίων και χωρητικότητας 4.180 επιβατών, το οποίο και παραδόθηκε στη Royal Caribbean από τα ναυπηγεία μόλις πριν από έναν μήνα και λίγες ημέρες νωρίτερα, το επίσης νεότευκτο “Carnival Vista”, μήκους 324 μέτρων και χωρητικότητας 3.700 επιβατών.

Το “Carnival Vista” έπιανε στον Πειραιά για το πρώτο από τα πέντε κυκλικά δρομολόγιά του στις ελληνικές θάλασσες, με το άλλο λιμάνι να βρίσκεται στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη.  Πάντως, τα σκήπτρα του home porting στον Πειραιά εξακολουθεί όμως να τα κρατά η ελληνική Celestyal Cruises, που τον χρησιμοποιεί για βάση του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Olympia”, με τα άλλα δύο της πλοία να χρησιμοποιούν ως home port το Λαύριο. Το “Celestyal Olympia” θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 80 κρουαζιέρες φέτος από τον Πειραιά.