Στην Ελλάδα θα παράγονται, τα έξυπνα λεωφορεία, μία από τις εφαρμογές της κινέζικης εταιρείας τεχνολογίας AI, DeepBlue Technology.
Όπως δήλωσε στο mononews.gr o πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας Anderson Chen Haibo, “Ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για την παραγωγή των έξυπνων λεωφορείων και την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε. Ταυτόχρονα συζητάμε και με την εταιρεία ΝΚ Trailers αλλά και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία».
Στα σχέδια της εταιρείας είναι να γίνεται στην Ελλάδα η παραγωγή των έξυπνων οχημάτων και από εδώ να πραγματοποιούνται εξαγωγές στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμφωνία αντίστροφη από αυτό που μέχρι σήμερα γινόταν, αφού η κινέζικη τεχνογνωσία έρχεται να δημιουργήσει μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα γινόταν το ανάποδο: η ευρωπαϊκή τεχνογνωσία δημιουργούσε μονάδες στην Κίνα.
Εν τω μεταξύ, προχθές υπεγράφη η συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της DeepBlue στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΜΑΝΙ SWISS της Ειρήνης Καρυπίδη.
Η AMANI SWISS κατέχει από τον περασμένο Μάρτιο το 89,93% των μετοχών της ΠΑΕ Άρης και δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο πρώτων υλών, όπως λάδι, κρασί, καλαμπόκι, ζάχαρη κ.λ.π.
H Eιρήνη Καρυπίδη, ως πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Trade Council (HETCO), διοργάνωσε, μάλιστα, στο Ζάππειο Μέγαρο συνέδριο με τίτλο «One Belt, One Road: Chinese AI Landing in Greece», με κεντρικό άξονα την επιχειρηματική δράση της Κίνας.
Με τη συνεργασία της με την DeepBlue Technology, η Amani ξεκινά τη δραστηριότητά της και στοn χώρο της τεχνολογίας, προωθώντας τις λύσεις που προσφέρει η DeepBlue με μια ευρεία γκάμα προϊόντων τα οποία σχεδιάζει να αναπτύξει στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών.
Επίσης, η DeepBlue Technology υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Πληροφορικής του οποίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του ΑΙ, και σχεδιάζουν να δημιουργήσουν Hub έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα.
Ποια είναι η DeepBlue
Η DeepBlue Technology ηγείται σε διεθνές επίπεδο της έρευνας και ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών και έχει πετύχει την ευρεία είσοδό της στην παγκόσμια αγορά νέων τεχνολογιών, όπως Deep Learning, Machine Vision, Self-Driving, Biometrics, Data Mining, Handwriting Recognition Technology, intelligent Robots, AI chips, intelligent retail, intelligent city, intelligent security, intelligent education.
Δραστηριοποιείται συνολικά σε 17 χώρες ανά τον κόσμο και διαθέτει κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στην Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.
Αποτελεί τη «Νο 1» αναπτυσσόμενη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.
«Πλέον, στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, ο ψηφιακός κόσμος χρησιμοποιείται για τα πάντα. Όλα γίνονται ψηφιακά. Πριν από πέντε χρόνια, τίποτα από αυτά δεν συνέβαινε. Πριν από πέντε χρόνια, προσπαθήσαμε να εισαγάγουμε μια νέα λύση ψηφιακών και άμεσων πληρωμών. Τώρα πια, οι πληρωμές γίνονται ψηφιακά. Το 2017, περισσότεροι από 700 εκατομμύρια Κινέζοι πραγματοποιούσαν ψηφιακές πληρωμές. Στην Κίνα αναπτυσσόμαστε ταχύτατα» ανέφερε ο κ. Τζιν, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο η Κίνα επιλέγει ευρωπαϊκές χώρες για να συμπράξει μαζί τους.
Όπως είπε, «η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικά καλές προοπτικές και οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να είναι πολύ καλές σε εμπορικά και κατασκευαστικά θέματα».