• Amirandes, Grecotel

    Amirandes

    Business

    Amirandes: Ταξίδι στην πολυτέλεια, ταξίδι στην Ιστορία

    • NewsRoom

    Οι διακοπές είναι εμπειρία. Εμπειρία ζωής που κουβαλάμε μέσα μας ως πολύτιμο φυλακτό. Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι. Να μας ανοίγουν δρόμους σε νέες εικόνες, νέες παραστάσεις, αυθεντικές εμπειρίες. Να είναι μία απόδραση πέρα από το συνηθισμένο.

    Ένα τέτοιο ταξίδι υπόσχεται το Amirandes. Ένα ξενοδοχείο διεθνούς φήμης, που κατάφερε να συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου. Ένα resort όπου η πολυτέλεια συναντά την Ιστορία, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, εμπνευσμένο από τα Μινωικά ανάκτορα της Κνωσού και της Ζάκρου, αλλά και την ενετική κληρονομιά της Κρήτης. Όπου η ζωή συνδέεται αναπόσπαστα με το νερό, σε απόλυτη αρμονία με τις δυνάμεις της φύσης, από τις οποίες εμπνέεται για να μπορέσει η φαντασία να κάνει τα δικά της ταξίδια.

    Χτισμένο πάνω στο νερό, με αρχιτεκτονική που μαγεύει, το Amirandes σε ταξιδεύει από την πρώτη στιγμή.

    Amirandes
    Amirandes

    Αφενός είναι το νερό: η θάλασσα, οι δύο χρυσαφένιες παραλίες, οι ιδιωτικές πισίνες, τα παραδεισένια lagoons, αλλά και μία εντυπωσιακή, ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, που περιμένουν τον επισκέπτη.

    Αφετέρου είναι το κινηματογραφικό σκηνικό: οι ελιές, οι αιγυπτιακοί φοίνικες, οι φλόγες που ανάβουν το σούρουπο, όταν σβήνουν τα φώτα.

    Amirandes

    Και μετά τα άνετα δωμάτια, οι ευρύχωρες σουίτες με τα λευκά έπιπλα και το λευκό ξύλινο πάτωμα και οι υπέροχες βίλες που διαθέτουν, επιπλέον, αποκλειστικές υπηρεσίες, παροχές υψηλής τεχνολογίας και άμεση πρόσβαση σε ξεχωριστή ιδιωτική παραλία, με ιδιωτικά gazebo και μοναδικό σέρβις. Ένα μικρό κρητικό χωριό στην αμμουδιά. Μόνο 20 απίθανες βίλες με τους κήπους τους, τις πισίνες τους και τη δική τους καμπάνα στη θάλασσα. Λευκές, με πέτρα από τη Μίλατο και ζεστό ξύλο καρυδιάς. Όμορφες με τα υφαντά τους, τα κεραμικά τους, τα πολύχρωμα φαναράκια το σούρουπο.

    Amirandes
    Amirandes

    Amirandes

    Η εμπειρία, όμως, του Amirandes δεν είναι μόνο ο τόπος. Δεν είναι μόνο η αρχιτεκτονική, το design, η αισθητική. Είναι οι εμπειρίες που απελευθερώνουν την ψυχή, αγγίζοντας όλες τις αισθήσεις. Είναι η επαφή με την Τέχνη, με τις παραδόσεις, με τη γεύση, αλλά η δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις επιθυμίες του επισκέπτει. Γιατί η φιλοξενία στο Amirandes έχει πάντα μία έννοια ιερή.

    Amirandes

    Στον αστερισμό του Μινώταυρου

    Ένας χώρος αφιερωμένος όχι μόνο στην τέχνη της γεύσης, αλλά και στην Τέχνη & την Έμπνευση.

    Στο «Minotaur» απολαμβάνει κανείς εκλεκτά πιάτα της ιταλικής κουζίνας σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, διακοσμημένο με μια μοναδική συλλογή αυθεντικών κεραμικών του Pablo Picasso, εμπνευσμένα από τον Μινώταυρο.

    Ο μεγάλος καλλιτέχνης, γοητευμένος από τους μύθους της Κρήτης, συνήθιζε να απεικονίζει τον εαυτό του ως Μινώταυρο, το μυθικό τέρας που ζούσε στο Λαβύρινθο της Κνωσού που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Amirandes. Ο Pablo Picasso λάτρεψε την αρχαία τέχνη της αγγειοπλαστικής δημιουργώντας μοναδικής ομορφιάς και καλλιτεχνικής αξίας κεραμικά έργα, επί 26 ολόκληρα χρόνια. Ορισμένα από αυτά εκτίθενται σήμερα στις προθήκες του εστιατορίου προς τιμήν των αρχαίων αγγειοπλαστών και του τρόπου που επηρέασαν όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.

    Amirandes

    Και φέτος η Κρήτη και η Grecotel γιορτάζουν τον μεγαλύτερο, κατά πολλούς, καλλιτέχνη του 20ού αιώνα, με μία μοναδική έκθεση: την έκθεση «Pablo Picasso: Η χαρά της ζωής» στο Μουσείο αρχαίας Ελεύθερνας.

    Η Παλόμα Πικάσο, ωθούμενη από τη λατρεία που έτρεφε για την Ελλάδα ο αδελφός της, Κλοντ, που έφυγε πέρυσι από τη ζωή, συνεργάστηκε στενά με τον φίλο της, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, ανασκαφέα της Ελεύθερνας και εμπνευστή του Μουσείου της, και πραγματοποίησαν μαζί το μεγάλο του όραμα: να φωτιστεί το έργο και η έμπνευση του Pablo Picasso, συνυπάρχοντας με τα αρχαία αριστουργήματα, καλλιεργώντας έναν διάλογο με την ελληνική ταυτότητα και ιστορία στον πυρήνα του. Ένα όραμα που πίστεψαν και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή ο Νίκος και η Μάρι Δασκαλαντωνάκη, όπως και η ευρύτερη οικογένεια της Grecotel, στηρίζοντάς το έμπρακτα με κάθε μέσο και τρόπο.

    Η Grecotel έχει δώσει, άλλωστε, εδώ και 40 χρόνια, με γενναιοδωρία το δικό της έμπρακτο «παρών» στις ανασκαφές της Αρχαίας Ελεύθερνας και στη δημιουργία του Μουσείου της.

    Και η μαγεία δεν τελειώνει

    LAGO DI CANDIA RESTAURANT

    Με το νερό να αποτελεί το τέλειο σκηνικό, το Lago di Candia υπόσχεται ένα μοναδικό ταξίδι για όλες τις αισθήσεις που παίρνει φωτιά όταν ο ήλιος βυθίζεται στο βαθύ μπλε της θάλασσας, κάνοντας το δείπνο εδώ ανεπανάληπτη εμπειρία.

    Amirandes

    Στο εστιατόριο «Xasteria», το μοναδικό μενού «παντρεύει» τις καλύτερες παραδοσιακές γεύσεις με τις πιο δημιουργικές συνταγές, ενώ κρητική κουζίνα θα γευτεί κανείς και στην ταβέρνα της φάρμας Agreco στο Ρέθυμνο.

    AmirandesΔραστηριότητες

    Στο Amirandes, όμως, η ζωή μπορεί να είναι επίσης γεμάτη ενέργεια, με μια μεγάλη γκάμα επιλογών από αθλητικές δραστηριότητες & εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, καθώς και άλλες εξωτερικές παροχές όπως ιππασία, κέντρο ορεινής ποδηλασίας, CretAquarium – Θαλασσόκοσμος, Dinosauria Park, ένα γήπεδο Padel (όπου προσφέρονται μαθήματα & εξοπλισμός) και μια νέα υπηρεσία e-bike, με εξορμήσεις σε στεριά και θάλασσα, ακόμη και με αερόστατο, και εκδρομές στα μέτρα κάθε επισκέπτη.

    Amirandes

    Όλα για τα παιδιά

    Στην Grecoland, υπάρχουν, όμως, δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, χάρη στην ιδανική παραλία, την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, τα αμέτρητα σπορ που μπορεί να κάνει κάποιος! Επιπλέον, τα παιδιά έως 12 ετών διαμένουν δωρεάν στο δωμάτιο των γονιών και τα γεύματα στην tasty corner είναι χωρίς επιπλέον χρέωση.

    Elixir Alchemy Spa

    Χαρίστε στον εαυτό σας πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης σε ένα μοναδικό καταφύγιο για τις αισθήσεις σας. Απολαύστε τις μοναδικές θεραπείες του Elixir Alchemy Spa από εκχυλίσματα βιολογικών και σπάνιων αρωματικών φυτών της Κρήτης, με καταπραϋντικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

     Στο Amirandes, η εμπειρία της φιλοξενίας είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι: ταξίδι σε έναν κόσμο ανεπανάληπτης ομορφιάς, φροντίδας, απόλαυσης.

    Amirandes