Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

AMD: Στα 5,83 δισ. δολάρια τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο

Lisa Su, CEO AMD

Lisa Su, CEO AMD

Πάνω από τις προσδοκίες ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 η AMD, με τη μετοχή της να κινείται ανοδικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη μετασυνεδριακή δραστηριότητα της Wall Street.

Ο κατασκευαστής chip ανέφερε καθαρά έσοδα 265 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 16 σεντς ανά μετοχή, έναντι 27 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 0,02 δολαρίων ανά μετοχή την προηγούμενη περίοδο .

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 69 σεντς, έναντι προσδοκιών από τους αναλυτές σε έρευνα της LSEG για 68 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα ύψους 5,83 δισ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 5,72 δισ. δολαρίων. Η AMD δήλωσε ότι αναμένει περίπου 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το τρέχον τρίμηνο, έναντι προσδοκιών της Wall Street για κέρδη 0,93 δολάρια ανά μετοχή, σε πωλήσεις 6,61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επενδυτές αναμένουν να δουν την AMD να αφαιρεί μερίδιο αγοράς από την μεγάλη της αντίπαλό της Nvidia, με το τσιπ της MI300X AI.  Νωρίτερα φέτος, η AMD είπε ότι αναμένει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις τσιπ τεχνητής νοημοσύνης φέτος, ή περίπου το 15% των αναμενόμενων πωλήσεων της εταιρείας.

Οι πωλήσεις τσιπ AI της AMD αναφέρονται στο τμήμα Data Center της εταιρείας, το οποίο σημείωσε άνοδο 115% σε ετήσια βάση στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Street Account ανέμεναν έσοδα 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η AMD ανέφερε πως  η ανάπτυξη οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των αποστολών τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας, τα οποία ονομάζει Instinct GPU.

Η κύρια δραστηριότητα της AMD είναι η κατασκευή κεντρικών επεξεργαστών (CPU) για φορητούς υπολογιστές και servers. Οι πωλήσεις για υπολογιστές αναφέρονται στο τμήμα Πελατών της εταιρείας, το οποίο σημείωσε άνοδο κατά 49% σε ετήσια βάση, σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι προσδοκιών 1,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Street Account. Αυτή η ανάπτυξη υποδηλώνει ότι η αγορά υπολογιστών ανακάμπτει μετά από κάποια χρόνια ύφεσης μετά την πανδημία.

Η AMD κατασκευάζει επίσης τσιπ για κονσόλες παιχνιδιών και GPU για τρισδιάστατα γραφικά, τα οποία αναφέρονται στην κατηγορία gaming της εταιρείας. Η AMD ανέφερε έσοδα 648 εκατομμυρίων δολαρίων από παιχνίδια, μειωμένα κατά 59% από έτος σε έτος. Οι αναλυτές περίμεναν 676 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Το ενσωματωμένο τμήμα της εταιρείας, το οποίο αποτελείται από προϊόντα που αποκτήθηκαν μέσω της εξαγοράς της Xilinx το 2022 για βιομηχανικούς πελάτες, ανέφερε πωλήσεις 861 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας πτώση 41% από έτος σε έτος, ξεπερνώντας πάντως τις προσδοκίες της Wall Street για 856 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Microsoft: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου, απογοήτευση για τις υπηρεσίες cloud

Wall Street: Νέες απώλειες στις τεχνολογικές μετοχές λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Microsoft – Βουτιά 7% για την Nvidia

Lockheed Martin για τα ελληνικά F-35: «Είναι game changer, ο Δίας με τις αστραπές του»