Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Amazon: Για πρώτη φορά ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία τα 2 τρισ. δολάρια

Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon

Ο Άντι Τζάσι, CEO της Amazon

Η Amazon.com ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αποτίμηση 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς το «ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης» δεν άφησε ανεπηρέαστη και την μετοχή της εταιρείας.

Η μετοχή της Amazon σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 3,71%, στα 193,26 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να εκτοξεύεται στα 2,01 τρισ. δολάρια, μπαίνοντας σε μια «ελίτ λέσχη» μετοχών. Η Alphabet πέρασε το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη Απριλίου , ενώ οι μετοχές των Nvidia, Microsoft και Apple κινούνται πάνω από τα 3 τρισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Amazon έχουν αυξηθεί μετά τις ανακοινώσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της εταιρείας, καθώς η μονάδα cloud της εταιρείας σημείωσε την ισχυρότερη αύξηση πωλήσεων σε ένα χρόνο, βοηθώντας τη μετοχή να φτάσει στο προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών τον Απρίλιο. Η μετοχή έκανε ράλι τον Ιούνιο, ανακτώντας τις απώλειες που είχε από τα τέλη Μαΐου, ενώ μέχρι στιγμής το 2024 σημειώνει κέρδη περίπου 27%.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν τον περασμένο χρόνο, καθώς μείωσε το κόστος της και προχώρησε σε αναδιάρθρωση της επιχείρησής της για να εκμεταλλευτεί καλύτερα τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η βασική της δραστηριότητα στο Amazon Web Services έχει δείξει σημάδια επιτάχυνσης της ανάπτυξης, ένα σημαντικό σημείο αισιοδοξίας για τους επενδυτές.

«Μέρος της καλής απόδοσης των μετοχών τους τελευταίους έξι έως εννέα μήνες για την Amazon σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν υπερπώληση» στα τέλη του 2022, δήλωσε ο Dan Romanoff, αναλυτής της Morningstar Investment Service.

Διαβάστε επίσης

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επιστροφή κεφαλαίου €0,25/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

Κόλλιας (ΟΕΕ): Το ν/σ για τις φυσικές καταστροφές καλύπτει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης της Πολιτείας με στόχο την πρόληψη

ΓΕΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους της ELBIT SYSTEMS για τα ελικόπτερα Απάτσι